— Mutre og deler fløy over hele området. De smalt inn i terminalveggen. Smellet var så vanvittig høyt at jeg trodde det var en container som hadde ramlet ned, forteller Tore Steen, terminalsjef ved Nor-Cargo i Bergen.

Slo med slegge

Politiet fikk melding om ulykken på terminalområdet på Nøstet klokken 0849.

— Vi skulle skifte dekk på en av de store truckene våre, og hadde leid inn profesjonelle folk til å gjøre jobben, forteller direktør i Nor-Cargo, Leif Arne Strømmen.

Hjulskifteren brukte slegge og trykkluft for å få løs monsterdekket. Da han hadde noen få mutre igjen, smalt det.

— Dekket eksploderte og røsket ut de siste mutrene, sier Steen.

Det enorme dekket for som et prosjektil gjennom luften og dundret inn i Tore Steens personbil seks-sju meter bortenfor.

— Hadde ikke bilen min stått der, ville dekket fløyet rett i terminalveggen. Det hadde en vanvittig fart, sier Steen.

Bruddskader

Heldigvis ble hjulskifteren ikke truffet i hodet, men skal likevel ha pådratt seg store skader under eksplosjonen.

— Han er kjørt til akuttmottaket ved Haukeland. Hvor alvorlig tilstanden er, vet vi foreløpig ikke, sier Kjell-Tore Aarnæs, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Mannen skal ha blitt truffet av dekket, lufttrykket eller flygende verktøy i beinet. Han blødde fra en skade i låret da ambulansepersonell kjørte ham vekk like etter klokken 0900.

Alvorlig skadd

— Han var ved bevissthet da han ble kjørt bort. Vi vet ikke hvordan det går, men det virker heldigvis som om lufttrykket ikke har truffet ham i mageregionen. Hadde det skjedd, ville han blitt drept, sier den skaddes arbeidsgiver, direktør Øystein Rolandsen i Solberg Dekk.

Politiet har sperret av området på Nøstet. Arbeidstilsynet skal nå granske ulykken.

Den skadde er en 27 år gammel mann. Tilstanden hans er alvorlig, får bt.no opplyst på Haukeland Universitetssykehus i ettermiddag.

<b>STORT DEKK:</b> Dekket smalt inn i denne sorte bilen.
GARD STEIRO
<b>KRAFTIG SMELL:</b> Mannen sto og jobbet ved den blå trucken da dekket eksploderte. Det fløy gjennom luften og traff den sorte bilen som sto parkert flere meter unna.
GARD STEIRO
<b>SKADD:</b> Her fraktes mannen bort i ambulanse etter at et dekk eksploderte mens han sto og arbeidet. Mannen skal ha store skader i foten.
GARD STEIRO