HILDE SCHJØLBERG EVENSEN

Og det er all grunn til å sette andre gjøremål til side, og virkelig nyte dagen. For på det meste kan vi vente oss 18 grader, og strålende sol.

Det er litt mer enn i går, da høyeste temperatur i Bergen ble målt til 16,8 grader. Likevel var det absolutt nok til at folk strømmet ut i byrommene.

Gøril Sunde og Anna Kari Sandvik hadde tatt med seg fire måneder gamle Elias Sandvik og slått seg ned i en sofa som sto strategisk plassert på toppen av Vestre Torggate.

— Sofaen sto her da vi kom, så vi satte oss like godt ned her, vi. Her er det helt vindstille og deilig å være, forteller kvinnene.

Is, is og is

Også barna storkoste seg i den varmende solen, med vårtøy og småsko på, og ikke minst - is.

— Det er så hyggelig når været er slik. Da er det deilig å være ute, sier Edwin Arias. Han passet på mens datteren Ayana Arias (4) fikk utfolde seg på Sjøfartsmonumentet.

Ved siden av står seks år gamle Magnus Myhammer og slikker is. Kanskje frister det ikke like mye når sørvesten og regnet setter inn mandag.

Grå uke

For neste uke blir dessverre atskillig gråere på Vestlandet. Fra i morgen av blir det temperaturer mellom fire og ni grader, og vått og grått. I høyden kan det til og med legge seg et teppe av snø.

— Det er helt vanlig for april at været svinger så voldsomt. Vinteren nekter å gi slipp, samtidig som våren trenger seg på. Slik er alltid april, sier meteorologikonsulent Knut Sætre ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

STRÅLENDE SOLDAG: Sofaen sto her da vi kom, så vi satte oss like godt ned, sier Anna Kari Sandvik (t.h.), Elias Sandvik og Gøril Sunde.
Silje Katrine Robinson
SOMMERLYKKE: Ane Marthe Bertelsen (5) fra Bergen koste seg i teaterparken, og klatret på statuen.
Silje Katrine Robinson