DAG IDAR TRYGGESTAD

Sogn Avis fortalte i går den utrolige historiene om de impulsive damene Vigdis Fossmark og Solveig Viul. De to venninne hadde gått fra Krossbu via Skogadalsbøen til Avdalen og ned til Årdal.

Var kjøpekåte

Etter den lange fjellturen ble tanken på å måtte vente flere timer på Oslo-bussen for strevsom. Dermed gikk de to til nærmeste bilforretning.

Vel to timer senere var bilen kjøpt, registrert og alle papirer i orden. Dermed kunne damene sette kurs østover i en flunkende ny Peugeot 207.

— Jeg skjønte at damene var kjøpekåte og tenkte at disse to skal ikke ta bussen tilbake til Oslo. Slik ble det. Fantastisk moro, forteller bilselger Alf Roger Lereng.

— Det er utvilsomt den raskeste bilhandelen jeg har gjort, legger han til.

Betalte cash

— Vi kom over tilbudet. Jeg sa til Solveig at dersom vi spør, får vi han sikkert for 140 000, forteller Vigdis Fossmark.

Bilselgeren møtte damene på halvveien, og prisen ble avtalt til 150.000.

Bankterminalen i butikken taklet ikke plastkortet som ville bli belastet med det romslige beløpet, men det stoppet ikke damene. I banken hadde de nok av penger, og dermed var årets beste turisthandel i Årdal et faktum.

— Disse damene gjør myten om at turister ikke legger igjen penger til skamme, ler bilselgeren.

Strålende fornøyd

Vel tilbake i hovedstaden har damene meldt fra om at de er storveis fornøyd med bilkjøpet. Den snertne bilen skal de to ha på deling.

— Vi hadde snakket om å kjøpe bil sammen, men at det skulle skje på denne måten hadde jeg ikke trodd, sier Solveig Viul, om sogneturen de nok sent vil glemme.

For ordens skyld fikk damene refundert bussbilletten de hadde kjøpt tilbake til Oslo ...

IMPULS: Etter en lang fjelltur valgte Vigdis Fossmark (til venstre) og Solveig Viul å kjøpe ny bil i stedet for å vente på bussen. - Maken har jeg aldri vært borti, sier bilselgeren i Årdal. <p/> FOTO: SOGN AVIS