— Det er akkurat det de har fått beskjed om. Den norske toppserien er så snill. Fra tysk Bundesliga er jeg vant til at det handler om å nærmest ta livet av hverandre - den tankegangen har vi ønske om å tilnærme oss i Fyllingen også, nærmest mumlet Anders Fältnäs etter en rå maktdemonstrasjon i Framohallen i går kveld.

Drammen HK ble bundet på hender og føtter, uten fnugg av sjanse til henge med på noe som helst. Det gjorde sånn inntrykk på svensken at han trengte tid for seg selv i egen garderobe etter maktdemonstrasjonen. 19-10 til pause ble til ufattelige 37-26, mot laget som har handlet spillere på øverste hylle her til lands før sesongstart.

Skryt fra pappa

Men på motstanderhalvdelen i går sto syv ubestikkelige menn klare til å gå i krigen, noe de gjorde i 52 minutter - før hele ungdomsrekken av juniorspillere samlet ble sendt innpå for å gjøre ydmykelsen total. Til applaus fra skadede Johan Johnson, Svend Magnus Pettersen og Jarle Rykkje på tribunen.

Mindre stolt etter utklassingen var ikke Halvor Dahl. Pappaen til Magnus i buret roser sin sønn opp i skyene for måten han har taklet skadeproblemene sine på. I går sto «avleggeren» til den tidligere landslagskeeperen sin beste kamp i Fyllingen-trøye og fikk opp imponerende 28 redninger. Unge Dahl (19) sto som en levende vegg foran et 6-0-forsvar som plukket ned den ene DHK-skytteren etter den andre.

— Magnus er dønn seriøs. Han har ofret mye for å komme tilbake, mener faren.

— Det er riktig. Og selvsagt smaker det ekstra godt å gjøre et slikt comeback mot akkurat Drammen. Det var jo under oppvarmingen før NM-finalen mot DHK i romjulen at jeg rev av en muskel i låret, erindrer Magnus Dahl.

Fyllingens høyvokste sisteskanse tok «alt», psyket ut seiersvante drammensere til de ikke hadde mer tro på seg selv igjen i avgjørende dueller.

— På en slik kveld går tankene mine først og fremst til lege Lars Bjune på Ullevaal sykehus. Han har fulgt meg opp som ingen andre da jeg i perioder lurte på om jeg noen gang ville komme tilbake på håndballbanen igjen.

Gjorde som de ville

Fyllingen ledet 5-0 i Framohallen før Drammen scoret sitt første mål. En åpning som fullstendig tok luven av gjestene. Og helt rå i forsvar fortsatte Fyllingen kjøret i angrep. Henrik Nilsen, Thomas Drange, Andreas Gjeitrem, Erik Bjørnsen, Espen Holand og Per Arne Waaler. De gjorde akkurat som de ville.

— Jo, vi viste at vi er å regne med. Nå gjelder det å holde stimen oppe og ikke dumme oss ut mot antatt svakere motstand, advarer Henrik Nilsen.

Kapteinen minner om Sandefjord-kampen for en uke siden.

— Men fortsetter vi å klemme vi til som mot Drammen, blir vi vanskelige å slå, mener den kraftfulle playmakeren.

Andreas Gjeitrem er enig. Strekfantomet var like god og viktig i begge ender av banen, og enhåndsmottaket på stillingen 26-17 var en nytelse for 1000 fremmøtte i Framohallen. Så en 180 graders vending før ballen lå i nettmaskene.

— Jeg har forestilt meg dette i mange år. Endelig sanndrømt, gliser Gjeitrem. Han mener den kollektive innstillingen var avgjørende. Og et særdeles aktivt flatt forsvar.

— Vi tok tidlig høyde på skytterne deres, hindret dem i å gjøre det de er samspilte på. Nå blir utfordringen å fylle opp kroppene våre før møtet med Stavanger onsdag. Jeg gleder meg egentlig allerede, blunker 22-åringen. Beskjeden om å være artist og kriger på en gang, hadde Gjeitrem ingen problemer med å adlyde.

Ørjan Deisz