Etter at brannvesenet tirsdag ba om hjelp til å navngi den nye brannbilen sin, har forslagene strømmet inn til bt.no. På våre Facebook-sider har vi for lengst rundet 500 involverte brukere, og på bt.no har over 250 lesere kommentert.

Flere har også sendt e-post eller ringt til redaksjonen. At engasjementet til bergenserne er stort, er det vanskelig å si noe på.

Hete kandidater

Foreløpig ser det imidlertid ut til at noen av forslagene er mer populære enn andre blant leserne.

«Smygaren», «Smårollaren» og «Smalehans» har alle blitt foreslått av over ti personer. En av dem som foreslo «Smårollaren», er den ivrige leseren Nils Harald Madsen. Han forteller at hans forslag har et historisk sus ved seg.

I NAVNEJURYEN: Brannsjef Johnny Breivik
Arkiv

— Jeg er blitt fortalt at en gammel brannsjef i Bergen, Bernt Rolland (brannsjef 1904-1927, journ. anm), alltid red ut med en liten hest kalt «Smårollaren» ved utrykning. På 50-tallet oppkalte brannvesenet en liten bil etter denne hesten, fordi noen ville at navnet skulle leve videre. Når vi nå har en ny, liten brannbil i byen, mener jeg vi bør fortsette tradisjonen, sier Madsen til bt.no.

I tenkeboksen

I juryen har brannsjef Johnny Breivik har fått med seg ordfører Trude Drevland (H), og forfatter Lotte Schønfelder til å fatte beslutningen. De tre er allerede nå i ferd med å vurdere de mange forslagene, og vil bruke de nærmeste dagene på å bestemme seg. Foreløpig holder brannsjefen kortene tett til brystet.

— Det er utrolig mye bra som har kommet inn. Dette blir spennende, sier Breivik.

— Smygaren står høyt på min liste, men ingenting er avgjort, sier han.

Bt.no kjenner til at ordfører Drevland i kveld er i gang med å lage en liste over sine favoritter.Schønfelder røper på sin side at hun har merket seg et navn, men presiserer at hun ikke har bestemt seg ennå.

Hva er ditt favorittforslag?

I NAVNEJURYEN: Ordfører Trude Drevland
Arkiv
I NAVNEJURYEN: Forfatter og Bergens-ekspert Lotte Schønfelder
Arkiv