På vei østover på E16 fra Voss i retning Gudvangen i Sogn, la Roar Hylland og Henning Knapstad merke til bilisten fremfor dem.

Bilen vinglet frem og tilbake og la seg over i motsatt kjørefelt rett før og midt i svingene, rundt klokken 12.45 mandag.

— Vi så at han vinglet litt, og lurte på om det var fyllekjøring eller om han snakket i telefonen. Men så kom det en pose chips flyvende ut av bilen. Da forsto jeg at han ikke satt i telefonen, sier Knapstad.

Politiet mistenker rus

Inni satt en bergenser i 20-årene, ifølge politiet. De mistenker mannen for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Mens Hylland kjørte og ringte politiet, tok Knapstad frem telefonen for å filme. De ville sikre bevis, i alle tilfeller.

— Vi tenkte at dette kom til å gå galt. Jeg ringte politiet for å varsle dem om det jeg tenkte var promillekjøring, sier Hylland.

På videoen høres det tydelig hvordan han prøver å varsle politiet.

— Jeg bekymret meg for at det ville komme biler mot, og at dette kunne bli en dødsulykke. Det er jo hovedveien, så det er mye tungtrafikk, sier Hylland.

«Jeg ligger bak en bil som må være synlig beruset», var alt han rakk å si.

«Der... der... der smeller han», ropte kameraten Henning Knapstad.

Bilen fremfor havnet for langt til siden. Han traff en snøfonn, havnet skeivt, veltet rundt og snurret flere ganger. Bilen ble flyttet rundt 100 meter fremover.

Blødde fra hånden

Hylland og Knapstad kom seg kjapt ut, løp frem og ventet et ille syn.

— Det første vi gjorde var å sikre området og få ham ut. Vi trodde vi kom til en alvorlig skade, sier Hylland.

— Men alt gikk bra med ham. Han sto inne i bilen, med telefonen i hånden. Han var skadet i hånden og blødde derfra, og så var han i sjokk, sier Knapstad.

Mannen sto oppreist på vinduet på passasjersiden. Med litt hjelp, kom den bergenske sjåføren seg ut. Han vandret litt rundt og var tydelig i sjokk.

Siden ble han tatt med av nødetatene.

— Han er blitt fremstilt for blodprøvetaking og sykehus. Vi har tatt beslag i førerkortet, sier operasjonsleder Ole Ronny Olsen ved Hordaland politidistrikt.

Ulykken skjedde ved sørenden av Stalheimstunnelen på E16. Veien ble sperret i over en time som følge av hendelsen.

Ser du ofte stygge situasjoner på veiene? Diskuter under