• Vi har grunntreningen inne, sier Gaute Dvergsdal Bøyum.

Flere av hytteeierne på Voss legger bak seg en uke med mye snømåking. Forsikringsselskapene har allerede gått ut og bedt folk om å se til hyttene sine, etter de enorme snømengdene som har kommet over deler av Vestlandet.

For de som ikke har kommet seg opp på fjellet og tatt i bruk spaden på hyttetaket, kan hjelpen nå komme fra Sogn og Fjordane.

— Skal ta i et tak

— Vi har fått med oss at folk har store utfordringer med mye snø på taket. Derfor har vi satt av neste uke til å reise inn og hjelpe dem som trenger det, sier Gaute Dvergsdal Bøyum.

Sammen med Håvar Larsen vil han ta turen fra Fjærland i Sogndal og over fylkesgrensen for å hjelpe hytteeiere på Voss.Sist helg var blant annet strongman-utøver Lars Rørbakken i full gang med å bistå hytteeiere med å bli kvitt snøen fra hyttetakene. Ifølge Bøyum er også de to klar for tunge tak.

— Det blir nok en hard uke. Men vi er ungdom i vår beste alder, så vi skal nok klare dette. I tillegg har vi allerede måkt en del tak i vinter, så vi har grunntreningen inne. Nå håper vi å bokstavelig talt kunne ta i et tak, sier Bøyum og ler.

- Et nullprosjekt

De to kameratene har allerede begynt å kontakte med skianlegg og hotell i området for å høre om noen trenger deres hjelp, og håper andre også vil ta kontakt. Selv har de ikke planer om å tjene penger på

jobben.

— Så lenge vi får dekket kost, losji og de nye spadene vi har kjøpt inn for anledningen, så er vi fornøyde. Dette er et nullprosjekt. Vi har ikke noe mål om å tjene penger, sier Bøyum.