— Gutten fant ikke stien på vei ned fra fjellet. Han kom ut i et brattheng og fikk trolig litt panikk da han gikk feil i et bratt parti opp fjellet, forteller Elise Fugleseth.

Sammen med Remi Jakobsen og Han Petter Fugleseth var hun på vei opp mot Munkebotn da de hørte rop om hjelp fra en 14 år gammel gutt like før klokken 14 i ettermiddag.

Både poliet og brannvesenet gikk ut og meldte om at en gutt hadde satt seg fast ved Jordalsveien og at det det høres rop om hjelp.

Fast i bratt parti

Nede i Munkebotn organiserte de tre turgåerne seg raskt da de hørte rop om hjelp. En av dem ringte nødnummeret, de to andre gikk i retning av hvor de hørte ropene. Samtidig så de at Luftambulansen var på vei.

Da de kom opp det bratte partiet på stien som starter ved nordenden av Langevannet, kom 14-åringen mot dem på vei nedover.

— Han fortalte at han hadde vært sammen med kamerater på tur, men hadde glemt noe på toppen. Han gikk opp igjen alene for å hente dette, sier Remi Jakobsen.

Da han skulle ned igjen fant han ikke stien og måtte klatre opp igjen. En stund trodde han at han satt fast i det svært bratte området på nordsiden av Munkebotn.

— Da fikk han panikk og ropte, sier Jakobsen. Gutten klarte å klatre opp på stien ved egen hjelp.

Skal være i god behold

Klokken 14.03 ble det meldt om at en gutt var funnet i området ved Langevannet, like nord for Munkebotn.

— Vi er på vei forå sjekke at alt er bra med ham, sa brigadeleder Kjell Heggdal i Bergen brannvesen klokken 14-05.

14-årigen ble tatt med av politiet for å gjenforenes med familien.

BRATT STI: Gutten hadde sammen med kamerater gått opp denne bratte stien fra nordenden av Langevatnet. Stien går opp til Orrtuen og går videre til Rundemannen.
Pål Engesæter
20140503_142043_resized.jpg
Pål Engesæter