Straffen er et halvt år mer enn han fikk i Bergen tingrett.

25-åringen forholdt seg rolig da han ble ført inn i rettslokalene i Gulating lagmannsrett i går ettermiddag. Men da lagdommeren hadde lest opp den knusende dommen på syv års fengsel, gikk det tydelig opp for kurderen at løpet var kjørt.

— Hadde jeg drept en mann ville jeg fått like streng straff i dag, mumlet 25-åringen.

- Gikk opp for ham

Så reiste han seg halvveis og pekte mot statsadvokaten. Kroppsspråket var ikke til å misforstå:

— De er horer alle. Ingen av de jentene er blitt voldtatt. En jente sendte meg en melding og skrev at jeg er en sex-bombe, freste 25-åringen videre.

Bak i rettssalen satt et av mannens offer og var vitne til opptrinnet.

— Det var tydelig at det gikk opp for ham at skyldspørsmålet nå er avgjort, uttalte statsadvokat Gert Johan Kjelby til Bergens Tidende.

Han var godt til freds med dommen på syv års fengsel, som er et halvt år mer enn hva kurderen fikk i Bergen tingrett.

— Vi må sette oss ned i fred og ro. Så får vi komme tilbake til om dommen skal ankes, men det er kanskje naturlig at Høyesterett uttaler seg om straffenivået, sier mannens forsvarer, advokat Åsmund Sandal.

«Kynisk og hensynsløs»

Kurderen har hele tiden nektet for å ha voldtatt jentene. Han hevder at all seksuell omgang har vært frivillig. Han føler seg dømt fordi han er utlending.

To rettsinstanser mener noe helt annet. De tegner et bilde av en hensynsløs og kynisk mann som bare har vært ute etter å tilfredsstille sine seksuelle behov og som har brukt den tvang og makt som er tilstrekkelig for å skaffe seg sex med jentene, som alle var under 16 år.

Mannen lette seg frem til passende jenter som retten omtaler som jenter med «en egen sårbarhet». Disse lokket han med seg hjem til sin hybel før han misbrukte dem.

Avslørt av mobil

Overgrepene mannen er dømt for skjedde fra august 2002 og frem til januar i fjor. Da ble mannen pågrepet og har siden sittet fengslet.

Bak saken ligger det en svært omfattende politietterforskning. Flere av jentene fant politiet frem til etter å ha gått gjennom mannens mobiltelefon. Ofrene sprer seg fra Bergen til Sunnmøre.

Flere av jentene ønsket ikke å snakke med politiet fra starten av, noe som vanskeliggjør saken. Politiet har tidligere omtalt som en av de mest omfattende og grove i Bergen noensinne.

Kurderen har oppholdt seg i Norge på humanitært grunnlag siden 1999. Etter endt soning vil han bli utvist fra landet og sendt tilbake til Irak.