— De er fulle hele tiden, sier Henrik Eide i Klosteret velforening.

— De er for små og de er for få. Dette er noe vi diskuterer på hvert eneste møte.

En mandag med sterke vindkast sender overflødige kartonger og papp kast i kast bortover gaten. Et avdanket plastjuletre har ikke fått plass i containeren. Det ligger i le og venter på å bli hentet.

På Sydnesplass, like bak Johanneskirken, har et berg av kartonger og aviser tatt plass, til det blitt tirsdag og tømmedag.

Vil ha tips

— Vi ser at containerne er svært fulle mandag morgen. Selv om vi tømmer fredag er de fulle igjen mandagen. Det er tydelig at folk bruker helgen til opprydning, sier Kjersti Kildahl, kommunikasjonssjef i BIR.

Returpunktene i byen blir tømt alt fra en til tre dager i uken fast, alt etter hvor belastet returpunktene er. På Sydnesplass blir containerne tømt to dager i uken, tirsdag og fredag.

— Når vi får melding om at det er fullt slik som du sier nå, så må vi vurdere om vi ikke skal la den bilen som nå er i sentrum kjøre innom og ta der også. Dersom dette er en gjenganger, må vi vurdere å tømme tre ganger i uken, sier Kildahl.

Kommunikasjonssjefen oppfordrer publikum til å ta kontakt med BIR dersom returcontainerne er fulle.

— Vi kan ta en ekstra tømming ved behov dersom containerne er fulle. Vi kan flette inn en ekstra tømming i de vanlige rutene.

Midlertidige returpunkt

I mars i fjor opprettet velforeningene en egen bossaksjon for å få sving på sakene. Kommunen og BIR lovet å opprette ti nye returpunkter.

— Vi er oppgitt over at kommunen ikke gjør noe for å få på plass flere containere. Det er stadig fullt på Sydnes og det er ikke bedre ved sentralbadet, sier Tormod Carlsen, leder i Sydnes og Nøstet Velforening.

Rune Berentsen