Sent tirsdag kveld rykket politiet ut til en adresse i Bergen sentrum der en far slo seg vrang med vold og trusler mot sine nærmeste.

Da han grep etter en kniv, ble en av døtrene i huset fortvilet og ringte til politiet. Politiet hentet med seg både faren og kniven.

Faren satt onsdag kveld fortsatt i arresten og skulle bli avhørt. Til sammen hadde politiet tre familievoldssaker den første delen av romjulen.

Alkoholrelatert vold – Alle sakene har vært relatert til inntak av alkohol, der mannen i huset er blitt ruset, og vært voldelig og kommet med trusler. Det dreier seg om menn vi tidligere ikke har hatt noe med å gjøre, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Den første hendelsen skjedde på julaften da en mann slo sin egen kone i ansiktet foran sin tenåringssønn. Like før midnatt blir far i huset hentet av politiet. Barnevernet blir varslet om forholdene i hjemmet.

Første juledag kom en sønn med drapstrusler mot sin egen mor. Moren vil ikke anmelde forholdet. Hun vil heller ikke forklare seg for politiet.

— Fest med åtteåring

Politiet hadde også en sak der det ble meldt om en far som hadde fyllefest sammen med kamerater og sin åtte år gamle sønn. Politiet tok med seg barnevernet på det oppdraget, men fant sønnen hos moren i stedet. Faren kan likevel vente seg en forklaringsrunde overfor barnevernet.

– Vi får dessverre en del slike oppdrag i julen. Politiet ser svært alvorlig disse sakene og rykker ut med en gang vi får melding, sier Christoffersen.