Mannen skulle være hjemme med datteren (1) fordi hun begynte å bli syk. I stedet tok faren med barnet til en bygård der det bor mange narkomane, for å selge heroin. Dette skjedde i desember 2000.

Fortsatt kjærester

Barnets mor ville ikke at jenten skulle være i barnehagen denne dagen siden hun ikke var helt frisk.

Politiet spanet på 29-åringen, og så hvordan han tok med seg det lille barnet rundt på sin lille «salgstur» i Bergen. Politiet pågrep mannen, og barnet ble tatt hånd om av barnevernsvakten til moren kunne hente henne. 29-åringen er fortsatt kjæreste med barnets mor.

Det ble beslaglagt 35 gram heroin i bosshuset i borettslaget der 29-åringen bodde, og han hadde til sammen 16.000 kroner i kontanter.

Bruker ikke heroin selv

Retten mener pengebeslaget beviser at mannen har solgt minst fem gram heroin, i tillegg til de 35 grammene som ble beslaglagt. Mannen bruker ikke selv heroin, og retten mener dette beviser at de 35 grammene også var for salg.

29-åringen prøvde i politiforklaringer å si at heroinen i bosshuset måtte tilhøre andre personer i borettslaget, men retten fant mannens stadig endrede forklaringer svært lite troverdige.

Det hjalp heller ikke hans sak at han kastet en brødpose med heroinrester i det samme bosshuset mens politiet spanet på ham.

I straffskjerpende retning legger Bergen tingrett vekt på at 29-åringen kynisk har utnyttet andre menneskers rusavhengighet for å oppnå økonomisk vinning. Retten mener personer som selv ikke bruker heroin, men som bare selger stoffet for å tjene penger, utgjør en betydelig spredningsfare av heroin, og at det derfor må reageres meget strengt.