— De ansatte har vært frustrerte, men problemene har ikke gått ut over pasienter, sier Erik M. Hansen, administrerende direktør for Helse Vest IKT AS.

Lørdag kveld ble det foretatt en planlagt oppgradering av journalsystemet. I juli ble det også store dataproblemer etter en planlagt oppgradering av systemet.

— Problemene denne gangen var langt mindre enn de vi opplevde i sommer, men vi har også denne gangen hatt problemer med både ytelse og funksjon. Som ansvarlig for IT-systemene beklager jeg dette på det sterkeste, sier Hansen.

Alt så ut til å fungere etter oppgraderingen lørdag, men da det ble full belastning på systemet mandag morgen ble det problemer.

— Vi fikk problemer med systemets ytelse, slik at det gikk alt for sakte. Dermed hopet arbeidet med journalføring seg opp. Vi fikk løst disse problemene mandag, men måten vi løste det på førte til andre problemer tirsdag. Da var det flere som ikke fikk tilgang til journalsystemet i det hele tatt, andre hadde problemer med diktering og skanning. Alt i alt førte også dette til at arbeid hopet seg opp, men tirsdag ettermiddag var alle problemene løst, sier Hansen.

Haukeland universitetssjukehus innførte elektroniske pasientjournaler i 1996.