ELISABETH LANGELAND MATRE elisabeth.matre@bt.no

– Prøv å parkere her med en Chevrolet, sukker Morgan Øren. I dag har han latt den 2,20 meter brede doningen stå hjemme, til fordel for Forden. Han har likevel sitt å stri med på parkeringsplassen — bagen til 14 dager gamle Daniel skal inn i bilen ¿

«Festplassen er verst» – Hadde det stått biler på den andre siden her, ville jeg hatt problemer med å komme meg ut, sier Morgan Øren mens han jobber hardt for å lirke bagen med lille Daniel inn i baksetet.

Skal han gi noen tips, må det være å kutte ut noen av parkeringsplassene, slik at det går an å navigere skikkelig.

– Jeg ville gjerne sett at noen fra kommunestyret navigerte seg inn på en plass her. Tenker det hadde skjedd ting etter det, sier Øren. Han synes Festplassen er det verste stedet å parkere. Bystasjonen er greiere.

Mål på slump? I løpet av vår uoffisielle målingsrunde, viste det seg at breddemålet varierer fra luke til luke på samme parkeringsplass.

Eksempler fra Festplassen: 2,12 meter, 1,92 meter og 1,86 meter. Rene kretsmesterskapet i lukeparkering. Det at plassene står bent og ikke på skrå, gjør det ikke lettere å komme inn og ut.

På Nøstet er det luftigere i rekkene, men bredden på lukene varierer også der. 2,68 meter målte en av plassene, mens en annen var nede i 2,22 meter. Bystasjonen ligger på rundt 2,30 meter.

Min mann parkerer aldri her ¿ Biler varierer selvsagt i størrelse, men gjennomsnittsbredden ligger rundt 170 – 180 centimeter. Og eierne vil helst bevare kjøretøyet.

– Min mann parkerer aldri her, han er redd for å bulke bilen, opplyser en tobarnsmor på vei til betalingsautomaten. Selv tar hun sjansen.

– Jeg orker ikke å gå lenger enn jeg må, forteller tobarnsmoren – som finner det best å være anonym, for å skåne mannen.

Og for å nevne det: Utenfor Rådhuset er plassene 2,34 meter bred.

— Finnes ingen standardmål

FOR TRANGT: – Ikke lett for Morgan Øren å få lille Daniel inn i bilen. Lukene på Festplassen varierer faktisk i størrelse, og mange av dem er under to meter bred.