Da Jon Tvedt fikk problemer under treningsturen på Gullfjellet søndag ettermiddag, tok det flere timer før redningsmannskapene kom frem. Årsaken var blant annet den dårlige mobildekningen i området.

Politiet fikk melding om at en person var i nød klokken 14.55. Da hadde Tvedts bror først gått ned fra fjellet for å få mobildekning, slik at han kunne slå alarm. Først tre timer senere kom hjelpemannskapene frem til stedet. Da kunne de konstatere at den 42 år gamle motbakkeløperen var død.

Også mannskapene skal ha hatt problemer med sambandet.

Sydpolen

Telenors og NetComs dekningskart viser at begge selskapene mangler dekning i området der de tre la ut på tur. De gikk til området kalt Sydpolen fra parkeringsplassen i Haugsdalen.

Dekningssjef Anne Solberg Olstad i NetCom sier fjellområdet er for kupert til at det er praktisk mulig å sørge for full dekning overalt.

– I sidedalene, som Haugsdalen og Bjørndalen, er det dekning. Men oppover i fjellet er det verre. Problemet er at stiene som regel følger dalbunnene, og der vil det som regel ikke være dekning, selv om det er kort avstand i luftlinje til nærmeste sender, sier Olstad.

Hun anbefaler folk i fjellet å trekke opp i høyden hvis de må bruke telefonen.

– Generelt er det bedre dekning høyere oppe. Men det er selvsagt ikke alltid praktisk mulig å gå opp på en topp, sier Olstad, som legger til at NetCom ikke har noen planer for flere sendere i området.

Jon Tvedt skal etter planen hedres med et minneløp i Stoltzekleiven førstkommende helg.

NetCom: Hvite flekker på NetComs dekningskart innerst i Haugsdalen.
Telenor: Dekningskartet viser bedre forhold enn for NetCom, men likevel noen hvite flekker på Gullfjellet.