Styggeværet skapte betydelig trøbbel for Fjord Line og deres passasjerer i går. Der MS "Jupiter" fra England ble fem timer forsinket og ikke var ventet til Bergen før i 01.30-tiden i natt, ble MS "Fjord Norway" liggende på tvers i havnebassenget i Hanstholm i natt.

Opprinnelig skulle båten legge fra kai i Hanstholm i Danmark klokken 14.00, men på grunn av uværet ventet kapteinen til 18.00 før han kastet loss.

Men da "Fjord Norway" endelig var i ferd med å forlate Hanstholm, fikk den en trosse i en av sidepropellene, og ble forskjøvet sidelengs i uværet. Ifølge øyenvitner som Bergens Tidende har snakket med, ble en slepebåt klemt i stykker da denne kom imellom kaien og den over 31.000 bruttotonn store båten.

— Vi blir nok liggende en stund. Vi må ha taubåt fra Norge, den kommer tidligst mandag morgen, sier Fjord Lines informasjonsdirektør Atle Kvamme til BT like før kl. 23.00 søndag kveld.

— Deretter får vi ta båten til kai, før froskemenn kan få fjernet trossen. Sidepropellene virker ikke, da kan vi ikke manøvrere inne i havnen, sier Kvamme.

Opprinnelig skulle båten ha ankommet Bergen klokken 07.00 mandag morgen.

— Nå kommer den mandag kveld - tidligst. Kanskje blir den et døgn forsinket, sier Kvamme.

MS Fjord Norway er Fjord Lines nye skip i Danmarksruten. Skipet ble satt i rute i april i år og har nesten dobbel så stor kapasitet som tidligere danskeferger.

— Hvordan er stemningen blant passasjerene?

— De ville helst vært på vei til Norge, men de har det jo trygt og greit om bord, med både lys og varme og mat. Vi tar godt var på dem, forsikrer Kvamme.

Han sier at Fjord Line ennå ikke har tatt stilling til hva de skal gjøre overfor de 800 sterkt forsinkete passasjerene.

I tillegg skaper dette krøll for de 200 passasjerene som - etter planen - skulle ta båten fra Bergen til Danmark klokken 15.00 i dag.

— Vi vil jobbe for å få på plass alternative løsninger for disse passasjerene, sier Kvamme.