Det var en lang weekendtur med mye drittvær for de reisende om bord på «Atlantic Traveller». Ifølge Fjordlines nettside var skipet 24 timer forsinket til Bergen. Grunnen skal være sterk vind.

Marie, Edd og Jonny reiste fra Bergen med Smyril Line fredag kveld.

— Vi skulle bare på en weekend-tur, men er nesten to døgn forsinket på grunn av storm, forteller Jonny Hansen.

De skulle reist fra Danmark søndag morgen.

— Det blåste sånn at vi ikke kom ut fra Hanstholm. Vi ble booket om til Fjord Line og måtte ta buss til Hirtshals, sier Hansen.

18 timer uten lugar

— Vi kom ikke inn i havnen fordi den var opptatt av Smyril sitt skip. Dermed ble vårt skip omdirigert til Hirtshals. Smyril Line kontaktet oss for å få deres bergenspassasjerer med vårt skip, forteller Odd Erik Hovde, konstituert daglig leder i Fjord Line.

Til sammen 100 gjester fra Smyril Line ble med Fjord Line fra Hirtshals. Turen fra Hirtshals til Egersund skal normalt ta 8-10 timer.

— Nå tok den 18 timer. Vi hadde ikke lugarer å tilby alle første døgnet. Men fra Egersund fikk vi ryddet en del lugarer, sier Hovde.

Sjøsyke

Fjord Line ble også forsinket av uværet.

— Været er ikke noe man kan gjøre noe med. Men vi synes ikke særlig om dette. Vi ble liggende i ti timer og stampe utenfor Egersund. Da var det noen av oss som ble ganske sjøsyke, sier Hansen.

Passasjerene forteller at de ble godt tatt hånd om underveis.

— Vi fikk gratis middag. Men ingen kunne fortelle oss når vi kunne få komme hjem, sier han.

Skipet la fra kai i Egersund cirka klokken ti mandag kveld, og ankom Bergen tirsdag morgen klokken åtte. Fjordline håper at skipet kan være i rute igjen til avgangen fra Bergen klokken tre tirsdag ettermiddag.

«Atlantic Traveller» går i rute Hanstholm - Egersund - Haugesund - Bergen.

— Det har blåst kraftig rundt Lindesnes tidligere i dag. Ved 10-11-tiden var vinden oppe i full storm, sier Storm-meteorolog Åse Heilund Midttun. Ut over dagen har vinden minket.

Sjekk oppdatert værmelding her!

ANE BØRHAUG (MMS)
Dette bildet av "Atlantic Traveller" ble tatt ved Langenuen i forrige måned, under bedre værforhold enn i dag.
GUSTAV MOLAND