Klokken ni søndag morgen gikk mannskaper fra kv «Ålesund» om bord i krepsetråleren «Luna» for en rutinekontroll av fangst, redskaper, last og papirer.

— Da vi gikk gjennom lasterommene og sammenliknet med fangstrapporten var det noe som ikke stemte, og vi begynte å veie fangsten. Vi fant mer breiflabb enn det som var rapportert, sier skipssjef Endre Barane til bt.no.

Han regner med det er rundt ett tonn som ikke er rapportert, men sier at dette bare er anslag og den videre politietterforskningen vil vise den endelige mengden.

Klokken 14.00 fikk mannskapet på «Luna» beskjed om å bli med til Bergen. De skal ikke ha forsøkt å motsette seg denne ekstraturen.

— Hovedfangsten for en krepsetråler er kreps og breiflabb. Vi mistenker ikke at noe av den andre fangsten er underrapportert, sier Barane.

«Luna» ble stoppet i området Vikingbanken. Kv «Ålesund» og den 45 meter lange danske tråleren er ventet til Bergen ved midnatt.

FANT BREIFLABB: Det er ikke første gang KV «Ålesund» kommer til Bergen med en tråler. Dette bilde er fra desember da skipssjef kapteinløyntnant Endre Barane på KV «Ålesund» hadde pågrepet britiske «Maggie M». ARKIVFOTO: RUNE STØLÅS
TIL BERGEN: Kv «Ålesund» på vei inn til Bergen med den britiske tråleren «Maggie M». ARKIVFOTO: RUNE STØLÅS