Internasjonal Uke er i gang for fjerde år på rad, etter en frisk start på Torgallmenningen i går.

Kenyanske Kanda King og resten av gruppen Msafiri var to ganger fremme på scenen og sang og danset så vi andre fikk varmen i oss.

Msafiri er midt i en tre uker lang skoleturne der de opptrer for elevene og tar for seg HIV/AIDS-problematikken.

Og det er nettopp dette som er tema for årets Internasjonal Uke. FNs tusenårsmål nummer seks står i fokus; å bekjempe HIV/AIDS, malaria og andre dødelige sykdommer innen år 2015.

Byrådsleder Monica Mæland åpnet det hele, med Brann-adrenalin i kroppen og mange lovord for den internasjonale ånden i byen vår.

— Vi er en by proppfull av frivillige, ideelle organisasjoner, slikt kan nesten bare skje i Bergen, skryter byrådslederen.

Hun synes også det er flott at flere organisasjoner er med på å arrangere den internasjonale uken denne gangen, i år er BIKS, Hordaland Fylkeskommune og Utdanning i Bergen med i tillegg til FN-sambandet vest og Bergen kommune.

Hele 40 ulike organisasjoner var representert på Torgallmenningen i går. Farmasøyter uten grenser og solgte vafler, Kolibriredet solgte håndlagde brasilianske ting, løpesedler ble delt ut over alt og engasjementet var stort.

Resten av uken kan du blant annet få med deg utstilling i Grieghallen med bilder fra Children At Risk Foundation i Brasil. Det blir mye dans, konserter og foredrag rundt omkring i byen. Hele programmet finner du på FN-sambandets nettsider.

Amundsen, Paul S.
Amundsen, Paul S.
Amundsen, Paul S.