— Er dere klare!?

— Ja.

— For spinkelt. Er dere klaaare!?

Jaaah!

Vi er på Erdal skole på Askøy tidlig om ettermiddagen. Sarah og Cindy Elise har full kontroll. Jenter fra åtte til elleve år spretter opp og ned, bort og frem. Dunkende boyband-toner og viltre, unge danseføtter får klasserommet til å riste.

— Jeg overnattet hos Cindy Elise. Plutselig fik vi en idé: Hva med en egen danseskole? Vi ble helt giret og satt oppe hele natten for å planlegge hvordan dette skulle gjøres. Vi satte også sammen vår egen dans, som vi nå lærer bort, forteller Sarah.

— De fleste bruker fritiden på klubber og diskotek og slikt. Vi har også lyst til å bruke litt av tiden vår på å hjelpe andre, legger hun til.

Responsen på danseskolen til 13-åringene har vært enorm. Rundt 30 barn har meldt seg på. For 250 kroner får de diskoundervisning en gang i uken frem til sommeren.

— Vi planlegger en ny runde til høsten, forteller ildsjelene.

De driftige danselærerne ordner med alt selv: Organisering, innkreving av penger og kontakten med hjelpeorganisasjonene.

Sarah og Cindy Elise har ennå ikke helt oversikt over hvor mye de kan gi til Redd Barna og SOS-barnebyer. Det er nemlig ikke gratis å drive skole.

— Vi skal bruke noen kroner på en pizzakveld for elevene. Dessuten må vi betale 200 kroner i leie for klasserommet. Kanskje rektor kan kreve litt mindre, undrer jentene.

Danselærerne bruker også kurset til å samle inn klær og leker til vanskeligstilte barn.

— Det er viktig å jobbe for en bedre verden, avslutter de.

DANSEGLEDE: «Klarer dere denne bevegelsen: A doo-dooo-woah?». Jentene må ha rytmefoten i orden for å henge med Sarah Norland (fremme til venstre) og Cindy Elise Steen Karlsen (fremme til høyre).
FOTO: RUNE SÆVIG