Et tyvetall hestehaler fra danselinjen på Langhaugen skole svinger i takt. Passasjerene med morgentoget fra Arna lurer på om NSB er gått aldeles av skinnene.

Ikke hver morgen de våkner til vakker dans og gratis is ved spor 1, nemlig. Men i går var det intet mindre enn Den internasjonale dansens Unesco-dag, en dag det skal danses på tvers av alle geografiske, politiske og kulturelle grenser.

For eksempel på jernbanestasjoner.

I Bergen ble dansedagen regissert av Bergen Dansesenter, og alt som kunne hoppe og sprette av danse— og ballettskoler, pluss litt av frilansmiljøet, hadde trukket i dansesko.

Med morgenrushet på Jernbanen som første mål, deretter fulgte dansestunt på løpende bånd utover formiddagen, ettermiddagen og kvelden - i Teaterparken, på Torgallmenningen, ved Den blå steinen og i Musikkpaviljongen.

Med elever fra Bergen Dansesenter, Bergen Kulturskole, Step In Dansestudio, danselinjen på Langhaugen skole og The Underberg Herbgirl Dancegarden som dagens stjerner. Fra søte seksåringer til svaie tåspisstalenter.

Og Immaturus litt etter innfallsmetoden.

— Dette var festlig, jeg har alltid vært glad i dans, sier Ruth Erichsen med trillebag på vei over perrongen til 10.28-toget til Oslo S.

Hun fikk med seg en dose jazzdans til en Snap-låt før hun entret toget - på danseføtter.

NSB-DANS: Elever fra danselinjen på Langhaugen skole og Bergen Dansesenter vekket morgentrøtte NSB-passasjerer med feiende friske rytmer og dans på Jernbanestasjonen i går morges.<p/>FOTO: BJØRN DJUPVIK