Elever fra hele landet i 2. klasse videregående skole, allmennfaglig studieretning, har deltatt i denne årlige realfagkonkurransen, der tre regionale vinnere først ble kåret i Trondheim, to i Bergen og Oslo, og en i Tromsø. De regionale vinnerne har deretter konkurrert om to nasjonale priser, som nå altså er kåret.

15.000 kroner

Årets oppgaver hadde fokus på CO2-håndtering og vindmøller som fornybar energikilde, og de to gjeveste prisene gikk til Andras Csernai og Alexandre Vivmond (som har samarbeidet om oppgaven) og Daniel Hoseth, alle tre elever ved Danielsen videregående skole i Bergen.

Torsdag ble de tre hedret, først med en høytidelig seremoni med faglig innhold og utdeling av premiene; to stipend på 15.000 kroner og invitasjoner til å besøke en av Statoils plattformer ute i Nordsjøen. Og deretter med en tur til VilVite-senteret på Møhlenpris, for opplevelser av en mer uhøytidelig karakter.

«StatoilHydro-prisen»

«Statoils realfagpris for videregående skole» er opprettet for å styrke kunnskapen om teknologi og realfag og for å inspirere ungdom til å satse på en utdanning innen disse fagområdene.

Prisen er den samme som tidligere er blitt utdelt under navnene «Hydro-prisen» og senere «StatoilHydro-prisen».

Konkurransen er et samarbeid mellom Statoil og fire regionale vitensentre i Norge; VilVite i Bergen, Norsk teknisk museum i Oslo, Vitensenteret i Trondheim og Nordnorsk vitensenter i Tromsø. Mens VilVite har prosjektansvaret for Statoils realfagpris. Statoil har samarbeidet med VilVite om konkurransen siden 2002.