Turen til Vannkanten søndag kunne virkelig gått galt for den badeglade skolegutten.

— Jeg gikk utover i bassenget. Da jeg kom ut der hvor det skråner nedover, mistet jeg kontrollen. Jeg ble dratt mot bunnen og greide ikke å komme meg opp igjen, forteller Daniel.

- Ble veldig redd

Lykkelig over å være hjemme hos familien i Loddefjord, etter å ha måttet overnatte på Haukeland, forteller 12-åringen med litt redsel i stemmen om dramaet søndag ettermiddag.

— Jeg kom meg ikke opp igjen. Det var så sterk strøm der. Jeg ble veldig redd, forteller Daniel.

Til slutt greide han å dra i foten til en voksen mann som svømte forbi. Sammen med badevakter fikk mannen 12-åringen på land, og startet førstehjelp.

Pappa var reist hjem for å hente badetøyet han hadde glemt. Han kom tilbake med det sammen gutten var tatt på land.

— Jeg fikk selvsagt sjokk. Han kastet opp store mengder vann. Heldigvis. Legene sier det var viktig, sier Alf Lyngbø, vel vitende om at det ikke skal lange tiden til under vann før det kan gå virkelig galt.

- Fortsatt litt ekkelt

For Daniel er det godt å varme seg hjemme i sofakroken. Han er fortsatt preget av dramaet dagen i forveien.

— Jeg synes det fortsatt er litt ekkelt. Jeg har ikke lyst å dra tilbake til bassenget helt med en gang, sier Daniel og ser blygt i gulvet.

— Jeg tenker vi får prøve en tur på lørdag, sier pappa.

— Nå har Daniel tenkt å lære seg skikkelig å svømme, legger han til.

I går formiddag ble 12-åringen skrevet ut av sykehuset. Legene har bedt ham ta det med ro en stund. Faren for lungebetennelse er til stede når man har svelget klorvann. Utover det er gutten frisk som en fisk.

Takker hjelpere

Familien er svært glade for hjelpen gutten fikk av den fremmede mannen som var i bassenget, og av vaktene ved Vannkanten som kom til.

— De gjorde en strålende jobb og reddet gutten vår. Ingen tvil om det, sier pappa.

Daniel får en helt spesiell historie å fortelle klassen når han kommer tilbake på skolen.

— Vi kan le litt av det som skjedde nå, men dette var veldig nære på. Man blir glad i livet slike dager, smiler Alf Lyngbø, og tar et godt tak rundt minstemann i søskenflokken.

ENDTE BRA: Daniel (12) fikk reise hjem etter en natt på sykehus. Badedramaet på Vannkanten søndag endte heldigvis lykkelig. - Han hadde utrolig flask, sier pappa Alf Lyngbø, med minstemann Alf Marius på fanget. <br/>Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN