PÅL ANDREAS MÆLANDEIRIK BREKKE (foto)MARITA AAREKOL (foto)

Bergen Veteranvognklubb stiller alltid med noen av sine medlemsbiler i prosesjonen. I år var det damenes dag. Samtlige sjåfører og passasjerer var kvinner.

— Det er en gimmick for å vise at veteranbiler ikke bare er for menn. Vi er 15 kvinnelige medlemmer med egen bil, og i dag ville vi vise oss frem, sier Romslo. Å dømme etter kommentarene langs ruten, var PR-fremstøtet en suksess.

Stilige damer

— De roper «stilig, stilig» etter oss. Vi vet ikke om det er bilen eller damene de sikter til, ler Trine Marcussen og Sissel Pira i passasjersetene.

De gamle bilene har stil, men helt pålitelige er de ikke. Det fikk en av kvinnene erfare da starten gikk på Bryggen. Motoren ville ikke starte, dermed ble det skubbing i retning nærmeste parkeringsplass i stedet for triumfferd gjennom bygatene. Og da var det godt å få litt hjelp av mennene.

— De kan skubbe, så styrer vi. Det er jo velkjent at menn ikke klarer å gjøre mer enn en ting om gangen. Vi har full kontroll i prosesjonen, mens mennene har øynene alle andre steder enn veien, mener damene.

Kabriolet uten kar

Regndråpene skremte ikke Vigdis Sletten fra å kjøre sin Mercedes kabriolet SL 280 fra 1969/70 i prosesjonen. Litt vann på skinnsetene bekymret henne ikke.

— Når man først har begynt å kjøre åpen bil, vil man ikke gjøre annet. Du får en helt annen kontakt med folk, og kjenner, luft, lukt og natur på en mye mer intens måte, sier hun.