INGVILD RUGLAND

Etter å ha tenkt seg nøye om, har Thorstein Selvik bestemt seg for å gi bergensdamene et motstykke til den berømmelige Herremiddagen i september.

Selvik er blitt bedt om å arrangere en slik middag, fra flere forskjellige hold i Bergen. Han har tvilt, fordi det ble så mye oppstyr sist gang.

Nå har han fått med seg lederutvikler og nettverksbygger Bitten Schei på arrangementet.

— Jeg ble kjent med Thorstein etter Herremiddagen i høst. Han er jo knakende kjekk og flink, og vil noe annet enn det som er mainstream. Jeg jobber mye med møteplasser for kvinner, og ser behovet for å komme sammen, sier Schei.

Dyrker selvbildet

Bitten Schei driver firmaet Mothercourage, og jobber for å få frem kvinnelige gründere og ledere. Da debatten raste i Bergens Tidende i høst, uttalte Bitten Schei seg til avisen:

«Herreklubber som denne i Bergen er så museale og patetiske at det får et komisk skjær over seg. Slike selskap forteller om selvtilfredshet, navlebeskuelse og elitisme, det er en overlevning fra en annen tid», sa Schei.

Dameklubber er ikke det samme, mener Schei.

— Kvinner har behov for å komme sammen for faglig inspirasjon, og for å dyrke selvbildet sitt. Jeg ser ikke noe galt i å møtes uten menn. For menn fremstår en møteplass som en maktarena, det gjør den ikke for kvinner, sier Schei.

Hvem som blir invitert, er ikke klart ennå. Men det er ikke bare fiffen som blir invitert. Bred rekruttering skal til. Men altså ikke bredt blant begge kjønn.

— Vi må velge fra alle nivå, ellers blir det elitistisk. Vi skal lage en feiring, en «celebration», sier Schei.

— Men det blir først-til-mølla-prinsippet. Jeg har mitt nettverk i Bergen, og Thorstein har sitt, legger hun til.

Oslo, Bergen, Stavanger

Thorstein Selvik har ikke klart for seg hvem han vil invitere, men han vil hente inn kvinner fra Oslo og Stavanger.

— Bergen fremviser gode ting som utenbysfolk liker, sier Selvik.

Han nevner spesielt at BTs politiske redaktør Trine Eilertsen, som kalte herremiddagen et gufs fra fortiden, blir invitert. Det blir også utdanningsminister Kristin Clemet.

Mobilselskapet Chess var en av sponsorene for Herremiddagen, og delte blant annet ut hvite skjerf til alle deltakerne på Herremiddagen. Hva som eventuelt blir delt ut til damene, er ikke bestemt.

— Jeg har ikke tatt stilling til sponsor ennå, men artister skal vi ha, sier Selvik.

Han benytter arrangementene sine til å vise frem bergensartister. Karin Park, Heidi Marie Vestrheim, Mads Eriksen, William Hut, koret Brage og Espen Selvik underholdt herrene i september i fjor.

Middagen går av stabelen fredag 11. mars.

DAMENE NESTE: Herrene som deltok på middagen i Rekstensamlingene i september fikk utdelt silkeskjerf av sponsoren Chess. Hva kvinnene får på sin Damemiddag 11. mars er ikke klart ennå.<br/>ARKIVFOTO: KNUT EGIL WANG