Etter at den trønderske strippekjeden Dreams etablerte seg i Bergen i forrige uke, har debatten gått høylydt. Særlig har Kvinnegruppa Ottar engasjert seg i kampen mot strippeklubben.

I kveld var den feministiske organisasjonen invitert til strippeklubben. Bakgrunnen var at TV 2 ønsket å arrangere et møte mellom partene. Men Ottar sa nei.

— Jeg og to ungarske dansere sa oss villige til å stille fordi vi ikke har noe å skjule. Jeg finner det veldig merkverdig at Ottar ikke våger å ta debatten, sier daglig leder i Dreams Showbar Bergen, Geir Carlsen.

Danserne Ottar skulle treffe var Timi og Andrea fra Ungarn, som skal opptre i Bergen for første gang i kveld. Begge har tidligere arbeidet i Trondheim.

— Vi kom til Norge fordi vi hørte at det var gode klubber her, med god ledelse og bra stemning. Jeg bryr meg ikke om kritikken og trives med valget mitt, sier Timi.

- Ikke politisk nyttig

Carlsen mener Ottar hadde fått avkreftet sine teorier om strippeklubben dersom de hadde møtt opp i kveld.

— De hadde muligheten til å spørre danserne om hvordan de har det, om vi har presset de om og vi har slavekontrakter. Hadde de kommet ville de fått høre at ingen behandler de dårlig og at de gjør dette helt av fri vilje. Det er rart at Ottar ikke vil få avkreftet sitt syn på oss som driver med dette, sier Carlsen.

Ane Aadland, fungerende leder i kvinnegruppen Ottar i Bergen, bekrefter at hun fikk en forespørsel fra TV 2 som hun takket nei til.

— TV 2 spurte om jeg ville møte stripperne, men for oss handler ikke dette primært om hvordan stripperne oppfatter jobben sin. Det handler om effekten strippeklubben har på byen vår og jentene som vokser opp her.

Hun så heller ikke nytten av å treffe ledelsen av strippeklubben.

— Han vet hva vi mener og vi vet hva han mener, jeg ser ikke at det skulle komme noe politisk nyttig ut av et slikt møte.

Artikkelen fortsetter under videospilleren

— Ikke spesielt pysete

Denne uken gikk Aadland til det skrittet å politianmelde strippeklubben. Hun understreker at kvinnegruppen er opptatt av dette på det politiske plan.

— Vi jobber for å stoppe den globale sex-industrien, herunder strippeklubber.

Hun avviser at mangel på mot var grunnen til at møtet ikke ble noe av.

— Det er vel ikke så mange som oppfatter Kvinnegruppa Ottar som spesielt pysete, sier hun.

Hva synes du om at Bergen har fått strippebar? Si din mening i feltet under! (Usaklige innlegg vil ikke bli publisert.)