Han skal reise sammen med seilskipet «Estelle». Skipet ankommer norske havner i begynnelsen av august, og skal besøke flere europeiske land for å trekke oppmerksomhet til seilasen.

Dahle slutter seg til seilbåten allerede på søndag.

Kritisk for fiske

— Vi vil denne gang legge særlig vekt på hvordan blokaden ødelegger mulighetene for Gazas 1,6 millioner mennesker til å klare seg selv gjennom eget arbeid og næringsvirksomhet, sier Dahle i en pressemelding.

Han mener Israel blokkerer palestinske fiskeres muligheter til å fiske, og store landbruksområder er forbudt land. Resultatet er svært høy arbeidsløshet og fattigdom, som kommer på toppen av virkningene av importblokaden, ifølge Rødt-politikeren.

Tiden vil vise om de når frem, påpeker Dahle. I fjor prøvde de seg med en lignende ekspedisjon, uten å lykkes.— Vi har et annet opplegg i år. Vi skal satse på å bygge opp det politiske presset før vi kommer til Gaza, sier han til bt.no.

Vil eksportere

Dersom de kommer seg gjennom blokaden ønsker de å sette i stand en båt som skal gå ut med eksportvarer fra Gaza. Dahle og resten av «Ship to Gaza Norway» sendte i dag brev til utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Der ber de regjeringen om å "ta tydelige, offentlige og slagkraftige initiativ overfor Israel og det internasjonale samfunn for å presse fram en opphevelse av Israels blokade av Gaza".

Les hele brevet til regjeringen her!

— Det er en veldig beklagelig taushet fra norske myndigheter i denne saken. Det er mulig de gjør noe innenfor det tause diplomatiet, men vår oppfatning er at det ikke hjelper mot Israel. Den norske regjeringen må gå offentlig ut med klare krav til Israel om å stoppe blokkaden, sier Dahle til bt.no.

Ankommer i høst

Rødt-politikeren har ennå ikke oversikt over hvor mange båter som deltar i ekspedisjonen. I fjor var det elleve båter og mellom 350 og 400 deltakere. Estelle ser han for seg skal ankomme Gaza i begynnelsen av oktober.

Sabotasjer i havnen i Hellas stoppet ekspedisjonen i fjor. Dahle føler de har valgt et opplegg som er mindre sårbart i år.— Vi skal besøke ulike havner underveis, og ha seminarer og andre opplegg som konserter. Det gjør at vi klarer å rette søkelyset mot det som pågår i Gaza. Jeg føler vi da oppnår mye av aksjonens mål, selv om Israel stopper oss ulovlig som de har gjort tidligere.