Alt går Magnus Dahls vei for tiden. I går formiddag ble stjerneskuddet tatt ut til landslagssamling bestående av hjemlige spillere, om kvelden ble han matchvinner og banens beste da Fyllingen utklasset Runar og sikret plassen på toppen av tabellen.

— Det som skjedde utover i annen omgang må kalles utklassing. Det var jevnt lenge, men etter hvert fikk vi satt det steinharde forsvarsspillet vi hadde snakket om, og da kom de ekstra redningene for min del også, sier Dahl.

Fyllingen ledet «bare» 12-11 til pause i Framohallen i går, men vant annen omgang 19-12 og komfortabelt 31-23 totalt sett.

  • Nå om dagen er det veldig gøy å være Fyllingen-keeper. Denne sesongen er i ferd med å gå over all forventning, sier Dahl.

Har kontrakt som går ut

Den unge keeperen, som kom til Fyllingen fra Nordstrand foran sist sesong, har rukket å bli en av landets beste. Nå håper Dahl å fortsette storspillet i en utenlandsk proffklubb.

— Jeg vil ut etter hvert. Nå får vi gjøre ferdig denne sesongen med Fyllingen, så får vi se hva som skjer, sier Dahl.

Keeperens kontrakt går ut etter sesongen, og han forventer at Fyllingen legger et nytt tilbud på bordet på nyåret dersom de ønsker å beholde ham.

  • Jeg vil se an hva som skjer og hva jeg eventuelt får tilbud om. Dersom det blir aktuelt å reise ut, kommer jeg ikke til å signere ny kontrakt med Fyllingen, sier Dahl, som eventuelt da går gratis til for eksempel Tyskland eller Spania.
  • Hvilket land som er mest aktuelt å gå til, vet jeg ikke helt. Kanskje er det best å gå til et «mellomland» før jeg eventuelt går til en av de store nasjonene. Det jeg føler meg sikker på, er at jeg ikke vil spille for noen annen klubb i Norge enn Fyllingen, sier Dahl.

- For tidlig

Dahl selv tror ikke han er for ung til å bli proff etter sesongen.

  • Hvis jeg er god nok, er jeg gammel nok, sier han selv.

Trener Anders Fältnäs er ikke enig.

  • Magnus er en mann med ambisjoner, og han skal ut. Men som 20-åring har han fortsatt mye å lære i forhold til å spille i både Danmark, Tyskland, Spania og Frankrike. 20 år er for tidlig, det står jeg for hundre prosent. Jeg tror han vil ha godt av å være i Fyllingen en sesong eller to til før han kan prestere jevnt mot de beste, sier Fältnäs.
  • Det er tøft å komme til østre Tyskland med en russisk trener for så å sitte på benken. Da kan man fort bli ensom, og da er ikke 40.000 kroner på kontoen hver måned nødvendigvis en trøst. Men det er bra at Fyllingen er i søkelyset til utenlandske proffklubber og agenter. Det er slik vi vil ha det, sier Fältnäs.

Fyllingen-treneren tror ikke Dahl ville kommet med i en landslagstropp dersom utenlandsproffene var med, men mot Runar i går kunne han ikke ha ønsket seg en bedre keeper.

  • Du så at han tenkte rett og gjorde rett hver gang han reddet. Det var ikke flakseredninger. Runar-spillerne ble fortvilet etter hvert når han reddet hver gang de var alene gjennom, for så å sette i gang raske kontringer for oss, sier Fältnäs.
Helge Skodvin