Dermed blir det et håndballiv i den franske hovedstaden for Fyllingens avtroppende målvakt — i stedet for satsing med Toulouse langt sør mot Pyreneene.

— Alt var i boks. Så fikk saken en ny og overraskende vending. Toulouse ville plutselig ikke overholde det jeg var forespeilet - og dermed var det over og ut, forteller Dahl til Bergens Tidende.

Men heldigvis for ham sto en annen fransk klubb klar, laget både unge Dahl og Fyllingen fikk grisebank av i cupvinnercupens 3. runde i november 2008.

— Jeg husker det godt. Vi fikk pryl i Paris, nikker landslagsmålvakten. Halvannet år seinere har han like fullt fått napp hos pariserne, en toårskontrakt ble signert tirsdag i forrige uke.

— Paris Handball rykket ned den sesongen de slo oss ut av E-cupen. For så å rykke opp igjen i våres. Det er en hardtsatsende klubb med klare ambisjoner om å hevde seg i den franske toppdivisjonen på sikt. Pr. i dag domineres laget av unge, ambisiøse franskmenn. I tillegg har de en ungarer, en ukrainer og en kar fra Algerie på laget. Jeg blir vel det fjerde internasjonale innslaget, fortsetter Dahl.

— Et nyopprykket lag. Med flust av ungdommer på laget. Blir det rett for deg, det her?

På franskkurs

— Ja, det er jeg rimelig trygg på. Det var nødvendig for meg å forlate Fyllingen nå til fordel for enda tøffere internasjonal matching. Den franske ligaen er spennende. Og mine landslagsambisjoner lever i beste velgående.

Også samboer Charlotte skal etter planen spille topphåndball i Paris. Bare detaljer gjenstår før hun skriver under for Issy les Moulineaux.

— Hva med de økonomiske betingelsene kontra kontrakten i Toulouse?

— Omtrent det samme. Jeg er godt fornøyd med lønn og andre betingelser. Nå blir det håndball på heltid og kurs i fransk for å skjønne hva de snakker om. Klubben har fikset det.

— Hva med kneproblemene dine? Som er blitt omtalt som en begynnende fase av jumper’s knee?

— Sprøyten som ble satt i april hjalp utrolig godt. Jeg trener for fullt og med mindre smerter enn tidligere, kommer det fra Norges ferskeste håndballproff. Som gjør franskmann av seg over helgen når han og flyttelasset setter kursen sørover mot det Nordstrand-gutten håper skal bringe ham et nødvendig steg videre i karrieren.