— Dette var en ulykke, og det var ingens feil. Etter hendelsen samlet jeg alle festdeltakerne ved bordet og snakket igjennom hendelsen. Jeg spurte om noen ville snakke eller trengte hjelp, og ingen svarte. Ambulansefolkene sa det kom til å gå fint med mannen. Vi visste ikke før søndag formiddag at det var kritisk. Hadde jeg visst at han var døende, hadde vi selvsagt ikke fortsatt festen. Men jeg måtte ta en avgjørelse der og da, som ingen hadde innvendinger til, sier Nilsen.

Han synes hendelsen er tragisk og beklagelig, men føler ingen skyld for det som skjedde. Nilsen har selv prøvd trapesen mange ganger, og regner den ikke som farlig for voksne mennesker. I utgangspunktet hadde han ikke tenkt at trapesen skulle bli brukt - men da gjestene var i gang, forsøkte han heller ikke å stoppe dem.

— Alle visste at trapesen ikke hadde noen form for sikring. De visste at det var betonggulv under. Kommentar om at jeg skal komme på besøk hvis folk havnet på Haukeland er uriktig.

Nilsen bekrefter at han har sett gjester i trapesen, og visste at det var tre andre som forsøkte før 38-åringen. Men han vil ikke ha på seg at han har tvunget noen opp i installasjonen.

— Jeg har ikke sagt at alle gjestene måtte opp i dissen. Men jeg kan nok ha sagt: «Den må dere prøve», sier Nilsen.

Trapesen var montert til klovnen Stefan Jensen. Det var hans idé og vanligvis er det ham som bruker den. Den er ikke godkjent av Arbeidstilsynet eller noen annen offentlig instans. Trapesen er ikke tilgjengelig for vanlige besøkende i Klovneland.

— Stefan Jensen sto oppe på platået og viste de to første hvordan de skulle bruke trapesen. Da 38-åringen falt, var Jensen nede på bakken, og jeg med ryggen til. For oss virket det som han besvimte, fordi han falt rolig bakover fra dissen, uten tegn til å reagere på at han falt, forteller Nilsen. Han understreker at han ikke så fallet selv.

I ettertid er det bestemt at trapesen skal fjernes for å unngå at noe slikt kan skje igjen.

Nilsen var innkalt til avhør hos politiet torsdag.