Ring. Ring.

— Hallo.

— Hei. Er det Linda?

— Ja, det er meg.

— Jeg så annonsen din. Hvor mye koster det å treffe deg?

— 1500 kroner.

— Hva får jeg da?

— Full pakke.

Linda snakker gebrokkent norsk. Hun oppgir en adresse på Gyldenpris. Der kan vi stille oss i køen av kunder.

— Du må komme i kveld, sier Linda.

— I morgen skal jeg til Hamar. Etterpå til Stavanger.

Naken på nettet

Bergens Tidende fant Linda på en norsk nettside. 66 jenter, 6 gutter og én transe tilbyr seksuelle tjenester mot betaling. De prostituerte er katalogisert etter oppholdssted. I går var 12 av dem på plass i Hordaland.

«Jeg er en sexy og pen mulatt, som er ledig for ditt livs beste eskorte og stripp i diskré omgivelser. Nattåpent fredager og lørdager», står det om Carixa.

Horekundene kan klikke seg inn på diverse bilder av de prostituerte. Bare ansiktene er sladdet. Pris og adresse får man ved å ringe et av de oppgitte mobiltelefonnumrene.

Mange av kvinnene snakker ikke engang norsk. De bare er her, tilgjengelige døgnet rundt. Pengene de tjener, havner som regel i lommene på kyniske bakmenn.

Slik fungerer sex-markedet i Bergen.

Godt organisert - og med enormt inntektspotensial.

Ressurskrevende

At det finnes sex-slaver i Bergen, er det liten tvil om. Flere russiske og baltiske kvinner er de siste årene vist ut av landet etter å ha solgt sex, men hallikene er ikke blitt tatt.

— Det er svært ressurskrevende å etterforske denne typen kriminalitet. Bakmennene befinner seg som regel langt unna begivenhetens sentrum, sier Jørn Solsvik, leder for den nye spesialseksjonen ved Hordaland politidistrikt.

Politioverbetjenten skal lede kampen mot organisert kriminalitet i Bergen, deriblant menneskehandel.

— All erfaring tilsier at personer som driver med menneskehandelen, også står bak annen type kriminalitet, for eksempel narkotika- og spritsmugling. Hvis de ser muligheter til å tjene penger, så er de der, sier Solsvik.

Han hadde i går ikke lest regjeringens handlingsplan, og kunne derfor ikke kommentere hvilken betydning den får for prioriteringene ved Hordaland politidistrikt.

— Men jeg kan si en ting: Alle kan regne med økt innsats mot organisert kriminalitet i tiden fremover, sier Solsvik.

TILBYR SEX: Samme dag som regjeringen la frem sin handlingsplan mot menneskehandel, kunne horekunder velge fritt blant de prostituerte på denne nettsiden 12 kvinner tilbyr sine tjenester i Bergen, flere av dem er utenlandske.