«Jeg orker ikke å skrive noen detaljer for de kommer jeg til å huske for alltid. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Mamma og pappa vet ingenting og jeg tør ikke fortelle de det heller. Jeg føler meg så dum,» skrev 13-åringen i dagboken sin et døgn etter voldtekten.

Bergen tingrett mener dagboken styrker jentens troverdighet, og har nå dømt den 21 år gamle bergenseren til fengsel i tre år og seks måneder.

Truet og slått I januar 2003 var 13-åringen og en venninne på et kjøpesenter i Bergen. Her ble de kontaktet av to menn i 20-årene. Jentene og mennene utvekslet senere mobilnumre. Etter noen uker fikk 13-åringen en SMS der 21-åringen spurte om de skulle ha sex.

Den 21. februar skulket jentene skolen for å besøke mennene. Det 13 år gamle offeret ble låst inne på et soverom og voldtatt. Etterpå truet 21-åringen henne med bank om hun fortalte noen hva som hadde skjedd.

I retten kom det frem at jenten ble redd for å gå ut etter overgrepet. Hun fryktet å støte på voldtektsmannen, skulket skolen og fikk psykiske problemer.

Først i januar i år våget hun å fortelle foreldrene om voldtekten. Da hadde overgriperen truet og angrepet henne to ganger. Ved en anledning slo han henne med knyttet neve slik at hun falt, slo hodet og besvimte.

Flere ofre Bergen tingrett mener at overgrepet var planlagt. De viser blant annet til at han på forhånd hadde sørget for å få skiftet laken på sengen han voldtok jenten i.

«Tiltalte har opptrådt kynisk og rått, uten det minste hensyn til de alvorlige problemer han har påført fornærmede,» heter det i dommen.

21-åringen er allerede ømt for seksuelle overgrep mot tre andre mindreårige jenter. I juni 2003 hadde han seksuell omgang med en 15-åring, i august en 13-åringen og i september en 14-åring.

Han forgrep seg med andre ord mot fire mindreårige i løpet av noen få måneder.

«Tiltalte hadde en eldre kjæreste og retten finner det bevist at tiltalte bevisst oppsøkte mindreårige for kun å utnytte dem seksuelt,» mener dommeren.

Det 13 år gamle voldtektsofferet ble tilkjent en erstatning på 150.000 kroner.