Se video øverst i saken

— Nå har jeg veldig vondt i beina. Jeg trodde det var vannblemmer, men huden er delvis borte. Det er brannsår under der, sier Christian Gárate.

Et stykke ut i turrittet Bergen-Voss røk en spile i forhjulet. Etter hvert ble hele hjulet skjevt. Gárate syklet med bremsen på et stykke, men da han var kommet til Granvin og hadde rundt 15 kilometer igjen, var det stopp.

Ville ha en pin

VEL FREMME: Her er Christian Gárate vel fremme på Voss med vonde bein. - Nå blir det restitusjon, sier han.
Alice Bratshaug

— Det var ikke folk noen steder, og jeg hadde ikke dekning på telefonen. Da begynte jeg å gå, sier Gárate.Han er en ivrig motbakkeløper. Da han så Skjervet, begynte han å løpe med sykkelen i høyre hånd og sykkelskoene i venstre.

— Jeg tenkte jeg kunne prøve. Du skjønner. Det er femte gang jeg er med på Bergen-Voss, og da får vi en fin pin. Den ville jeg ha, sier Gárate.

Da han var kommet opp Skjervet, møtte han på kjenfolk som skaffet ham et nytt hjul. Det ble redningen. Da hadde han løpt i sokkene i en time.

- Var fortvilet

Han kunne sykle i mål på syv timer, omtrent en og en halv time senere enn planlagt. Vel i mål kunne han flire, men det det var ikke slik han følte det da han løp opp Skjervet med sykkelsokker på beina.

— Jeg var helt fortvilet der jeg løp. Men jeg kunne ikke gi meg.

— Var du glad for at du er motbakkeløper?

— Ja, jeg tror det hjelper. Kanskje det blir Skjervet Opp nå, sier Gárate.

Nå kan han i alle fall hvile føttene. Hjem til Bergen hadde han sjåfør.

— Jeg kom i mål, det var det viktigste, sier Gárate.

— God stemning

BTs Knut Langeland har syklet turen Bergen-Voss i dag og melder om nydelig sommervær og god stemning underveis.

— Det har vært en fantastisk fin tur med mye folk i løypene. Det er bare tredje gang jeg er med, men mitt inntrykk er at det har vært roligere og mindre konkkurransepreg i løypen enn i fjor, sier Langeland.