I går ettermiddag var det fullt på benkene i skyggen, mens de på solsiden av Torgallmenningen hadde plass til flere. Det er ikke ofte man ser at bergenserne foretrekker skyggesiden en solskinnsdag. Men så var det godt over 20 grader langt ut på kvelden. Mellom klokken 12 og 15 ble det målt nesten 28 grader, melder Værvarslinga på Vestlandet. Det er ingen rekord, men det er årets varmeste dag og temmelig hett for nordmenn flest.

— For varmt i solen, synes Trine Bogenes og Karianne Schmidt Vindenes som fant skygge under et tre ved Lille Lungegårdsvannet, der de inntok medbrakt pastamiddag.

De fleste foretrakk kald mat i går. Og sjelden har det vært så mange isslikkende mennesker i sentrum.

— Det er deilig med slik varme, da går jeg ned i vekt, sier Ørjan Hodnekvam.

I går tok han turen fra Lindås og inn til by'n. Men også han syntes etter hvert det ble for varmt i solen. Derfor fant han skygge og kald drikke i Sjøboden på Bryggen.

På andre siden av Vågen er det fullt ved alle restaurantbordene i skyggen. Solen når frem til bordet der Kari Hatlem Fagerli sitter, men hun er delvis i skyggen likevel. Barnebarnet Mitra på åtte måneder vil helst ha skygge. Og da er vognparasollen god å ha.

— Blir det sånn hele helgen? spør gjengen rundt bordet på Zachen.

Meteorolog Frode Hassel ved Værvarslinga på Vestlandet kan svare bedre enn BTs utsendte: - Det blir nok litt kaldere, i hvert fall i ytre strøk. Det ser ut til at det kan bli en del tåkeskyer langs kysten natt til lørdag, og da vil temperaturen falle. Men fortsatt vil den ligge på vel 20 grader gjennom helgen. Utover uken kan det imidlertid komme noe nedbør, melder meteorologen.

Var det ikke det vi visste. Vi skulle badet i går.

INN I SKYGGEN: Ørjan Hodnekvam syntes det var for varm i solen. I Sjøboden fant han skygge og kald drikke.<br/>Foto: EIRIK BREKKE