I sommer gikk politiet ut og etterlyste to menn. Mennene var mistenkt for å ha voldtatt en kvinnelig student ved Den Nationale Scene (DNS) natt til 19. august. Saken preget nyhetsbildet i flere dager og rystet store deler av byen befolkning.

Den ene meldte seg sammen med advokat Kaj Wigum, den andre ble pågrepet på sin arbeidsplass og forsvares nå av Egil Jordan.

— Mistanken styrket

Bilder viste at de to mennene hadde møtt kvinnen på McDonald’s på Torgallmenningen i Bergen. Deretter ble de tre fanget opp av videokameraene til DNS. Politiet mener bildene er med å dokumentere at de i fellesskap voldtok kvinnen utenfor teateret.

Nå har politiet fått svar på DNA-prøver i saken. Politiadvokat Asbjørn Onarheim ønsker ikke si hva resultatene viser, men etter det bt.no kjenner til, har politiet fått DNA-treff i saken. Det betyr at det er biologiske spor som knytter i hvert fall en av mennene tettere til det påståtte overgrepet.

— Vi mener resultatene av prøvene styrker siktelsene mot de to, sier Onarheim.

Ber seg løslatt

Onsdag og torsdag skal Bergen tingrett ta stilling til om de fortsatt skal sitte varetektsfengsles.

— Min klient nekter straffskyld. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Kaj Wigum.

Torsdag skal den andre fremstilles. Ifølge Onarheim er det aller meste av etterforskningen ferdig. Dersom tiltale tas ut, tror han rettssaken kan starte tidlig på nyåret.