DAG IDAR TRYGGESTAD

VEGAR VALDE (foto)

— Min klient erkjenner ikke straffskyld. Av den enkle grunn at han hevder det ikke har skjedd noe som helst, sier den 35 år gamle irakerens forsvarer, advokat Egil Jordan.

Advokaten får en tøff jobb når saken nå kommer for retten. Politiet har nemlig sikret seg DNA-spor på klær som forteller at piratsjåføren har hatt seksuell omgang med den kvinnelige passasjeren. Statsadvokaten har derfor tatt ut tiltale for voldtekt mot mannen.

Nekter likevel

Selv om bevisene foreligger, nekter mannen for at han har hatt fysisk kontakt med kvinnen. Kanskje ikke så rart. Mannen er både gift og har barn.

— Jeg ønsker ikke å kommentere bevisene i saken, utover at min klient ikke erkjenner skyld, sier Jordan.

Det var i oktober i fjor at kvinnen fra Bergen satte seg inn i en pirattaxi i Bergen. Sjåføren innrømmer at han kjørte en kvinne hjem den aktuelle natten, men hevder at han satte henne av på avtalt adresse.

Kvinnen har forklart at sjåføren stoppet på parkeringsplassen ved Proffen gatekjøkken på Landås. Her skal mannen ha revet av henne klærne og voldtatt kvinnen. Etterpå ble hun kjørt til den bestilte adressen.

Avslørt av mobilen

For å unngå at kvinnen skulle ringe etter hjelp, skal 35-åringen ha tatt fra henne mobiltelefonen. Det ble også hans felle.

Kvinnen var sterkt beruset da voldtekten skal ha skjedd. Hun greide derfor ikke å gi noe godt signalement av sjåføren. Men da hun opplyste at han hadde tatt hennes mobiltelefon, ble det fortgang i politiets etterforskning. De hadde også et signalement på bilen 35-åringen hadde kjørt.

Ved hjelp av teleselskapenes basestasjoner kom det frem at telefonen fortsatt var i bruk. Det gjorde det lett å finne frem til 35-åringen. Mannen ble pågrepet og satt en uke i varetekt.

— Saken hadde neppe blitt løst uten mobilsporet. Signalementet på gjerningsmannen var svært dårlig, sier en kilde til BT.

AVSLØRT: Her på parkeringsplassen ved Proffen Gatekjøkken skal piratsjåføren ha stoppet og voldtatt den kvinnelige passasjeren.