—  Dette blir en mirakelkrem. Når du bruker Sponge cake stabiliser, blir kremen silkeaktig og myk. Sånn sett kan den være fristende å smøre under øynene, spøker Manuela til latter fra kursdamene som er samlet i Urdihuset på Damsgård.

Det er frostingen som skal sprøytes på toppen av cupcakene senere på kurskvelden hun snakker om. Alle tar en skje og smaker på den silkeaktige, rosa kremen i skålen som går rundt. BT tester også. Den smaker like glatt og himmelsk som den ser ut.

80 fikk ikke plass

Tretti interesserte hoder mellom 16 og 60 følger andektig med når Manuela Kjeilen avslører sine beste cupcaketriks. Bakebordet er fylt til randen med pastellfarget kjøkkenutstyr. Rosa og mintgrønne slikkepotter og kjøkkenmaskin, rosa radio, tekjele og klokke. Til og med en lekker rosa sløyfe ligger oppå bakebordet, kun til pynt.

Cupcakes-dronningen har stor suksess med sin bakeblogg på nettet, Passion4baking. Når hun skal holde kurs i Bergen i tre dager, er det åtti stykker som ikke får plass. Til og med VG har tatt turen fra Oslo for å lage magasinsak.

- ** Bergen i mitt hjerte**

Nederlandskfødte Manuela er veldig glad for å holde kurs nettopp i Bergen, sier hun.

- Vi reiste alltid til Bergen da jeg var barn og besøkte besteforeldrene mine, for min mor Nelly Kjeilen kom fra Bergen. Jeg elsker Bergen, den er så nær mitt hjerte, sier hun.

Fembarnsmoren bor nå i Jönköping i Sverige og har kjørt bil over til Bergen sammen med venninnen Trude Färdig. Hun er Manuelas høyre hånd og hjelper.

- Trude, kan du sette denne platen i ovnen? Trude, vil du skrape frø ut av denne vaniljestangen? spør bakersken. Og Trude fikser.

Bake med kjærlighet

- Husk å blande mel og bakepulver veldig godt, bruk en sikt, da blir kakene bedre, sier Manuela.

Så legger hun ut om den viktige grunnoppskriften som kan tilsettes mye forskjellig. For eksempel syrlig yoghurt og skogsbær, eller banan og havregryn til barn.

- Vaniljepuddingpulver bruker jeg mye. Og så kan dere bruke iskrem i stedet for fløte. Da blir det en annen smak. Det er bare å eksperimentere og teste. Og husk at det er viktig å bake med kjærlighet og å ta seg god tid, råder Manuela i hvitt forkle med grå prikker og silkebånd.

- ** Elegant**

Carina Wimann Ingebretsen har lest Manuelas blogg i lang tid. Hun liker å bake og pynte, forteller hun, der hun står blant stempel, former og pynt som er lagt ut til bruk for kursdeltakerne når de skal begynne å pynte sine medbrakte cupcakes.

-Jeg liker bloggen hennes fordi det er så pent og utrolig kreativt det hun gjør. Hun får det til å se så elegant og nydelig ut. Det er veldig gøy å gi sånne kaker til andre, sier studenten fra NHH. I pausen får Carina stjålet seg til et bilde sammen med Manuela.

Gave fra mamma

Hanne Øritsland og Birgitte Mikkelsen er også fattige studenter på kurs. De synes at noe av det fine med Manuelas blogg er at alt er forklart nøye trinn for trinn i bilder. Det kan nesten ikke gå galt.

- Og den isskjeen hun råder oss til å bruke for å fylle papirformene med, er genial, sier studentene.

Lise Tyssøy fyller 23 år denne dagen og er snart i gang med å dekorere sine medbrakte cupcakes med mørk sjokoladefrosting. Hun fikk kurset i gave av sin mor.

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk plass, sier hun, og angrer ikke at hun tilbringer bursdagen sin i Manuelas selskap.

Raffles og swirls

Høydepunktet er kommet. Manuela skal dekorere kakene med brun, hvit og rosa frosting. Hun orienterer om de ulike sprøytehodene.

- Trykk og løft, begynn mot midten, sier hun, og sprøyter ut frosting i lekre sirkler som danner roser og riller. Swirls og raffles, sier Manuela på ekte amerikansk. Det ser lekkert ut. Kakene havner på bakebordet, og det er bare å forsyne seg.

- Ta med hjem til mannen deres, hvis dere har noen. Da blir han glad, foreslår hun.

MYE ROSA: Rosa radio må til i Manuelas kjøkken.
ØRJAN DEISZ
HVIT ELLER BRUN?: Sjokoladekremen har heiagjeng i begge leirer.
ØRJAN DEISZ