«Costa Luminosa» på 92.720 bruttotonn ligger på Dokken, «Costa Pacifica» (114.500 brt.) på Jekteviken og «MSC Poesia» (92.627 brt.) på Bontelabo.

— Som en liten norsk by

I tillegg kom «Amadea» (29.008 brt.) til Skolten klokken 11.00. «Albatross» la til samme kai klokken 13.00, samtidig som «Vistamar» (7.478 brt.) gikk til Festningskaien.

— Det er mange tusen mennesker som kommer med skipene i dag, omtrent på størrelse med en liten norsk by, sier havneinspektør Åge Magne Oen.

Arthur Kordt er administrerende direktør i European Cruise Service, som er agent for de tre største skipene.

— Det er omtrent 9000 passasjerer om bord på båtene vi har ansvar for, sier han.

19.000

Ifølge Kordt går de aller fleste passasjerene i land. Kordt forteller at de har bestilt rundt 100 busser for å frakte passasjerene til utflukter.

— Noen vil til Fantoft stavkirke, Troldhaugen eller Voss, for å nevne noen steder. Mange skal til Ulriken eller Fløyen, sier han.

Ifølge Ole Warberg er det cirka 19.000 turister totalt i Bergen i dag.

— Det viser havnevesenets og våre tall, sier turistsjefen i Bergen.

291 anløp neste år

Dermed kan du belage deg på kaos ved Fløibanen på Vetrildsallmenningen.

— Så mange cruiseturister i Bergen på samme dagkan nok oppleves som et problem for mange, men vi ser dette som et luksusproblem. Det viser bare at byen Bergen er en populær destinasjon.Bergen er den ledende cruisedestinasjonen i Norge og den posisjonen vil vil gjerne beholde, skriver kommunen i en pressemelding.

bt.no kommer tilbake med mer.