(Debatt og meningsmåling nederst på siden)

Søt seier i sjoko-strid

Dommeren smeltet for søte argumenter fra Minde Sjokolade, som vant en knasende god seier over Nidar AS i crisp-striden.

BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

Nidar AS i Trondheim mente Minde hadde gått for langt. Trønderne ble sprø da bergenserne i januar lanserte en egen crisp-sjokolade — med navnet «Crisp», pakket i en gulorange pose.

Navnet var nesten det samme som Nidars «Crispo» - og fargen var ikke ulik trondheimssjokoladens fysiske fremtoning. Smakløst plagiat, mente Nidar, som krevde at Minde straks skulle bite i seg både salg og markedsføring.

Men byrettsdommer Elisabeth Løseth mener det tvert om var Nidar som tok munnen for full. Trønderne har ikke bare tapt saken, de må også betale saksomkostningene til Minde, med 81.202 kroner. En bitter pille å svelge. - Vi er veldig tilfredse. Dommeren har tatt stilling til realiteten i saken og har gitt oss medhold på alle punkter, sier direktør Ketil Normannseth i Brynhild Salg AS, som eier Minde Sjokolade AS.

Dommeren skriver at det ikke foreligger fare for at «en betydelig del av omsetningskretsen vil ta feil av produktenes kommersielle opprinnelse», når det gjelder forskjellen på Nidars «Crispo» og Minde Sjokolades «Crisp».

Hvilken av dem smaker best? ...trønderske Nidars "Crispo" eller Minde Sjokolades "Crisp"? Eller er det knapt forskjell på dem? Gi din stemme her og se hva de andre BT-leserne mener! Hva er Norges beste sjokolade? Melkesjokolade, Kvikk Lunsj, M, Hobby, Troika, Mandelstang eller en helt annen sjokolade? Er norske sjokolader bedre enn utenlandske? Delta i debatten!

SJOKOLADEDOM: Det er ingenting i veien for at Minde Sjokolade kan kalle godsakene sine for "Crisp", selv om Nidar har sin "Crispo". (ARKIVFOTO: KNUT STRAND)