Norsk Country Treff ble avsluttet natt til i dag, med amerikanske Mark Chesnutt og hans band på Hovudscena på Norsk Fjordhestgard i Breim.

Selv om tallene for publikumsbesøket ikke var klare før i natt, er det i hvert fall klart at campen på festivalen hadde samlet 2500 mennesker. Campingområdet er forresten utvidet med 15 dekar ekstra i år.

Rekordbesøk

Besøket på campen kan tyde på at fjorårets rekordbesøk med 13.000 var innen rekkevidde også under den 15. festivalen.

Med Chesnutt fortsetter festivalen sin linje med å booke artister som er blant de fremste innenfor tradisjonell country samtidig som det gjøres plass til nye og unge norske countryartister. Ellers er Vassendgutane alltid en sikker vinner på Breim, slik de har vært i mange år.

En annen vinner er kirkekonserten som også denne gangen fylte Breim kyrkje til siste plass. De lokale heltene i Long Horn fra Lærdal åpnet som alltid konserten, en av flere tradisjoner under festivalen.

Norsk Country Treff har alltid hatt stor spredning i alder på sitt publikum. I år har de tatt grep for å utvide spennet. Tre alders— og sykehjem i Nordfjord fikk countryartister på besøk fredag.

Gjengangere

Festivalen har også mange gjengangere. En av dem er australske Jim Stirling. Den tidligere jordmoren har slått seg ned på en gård på Årnes. Og de 14 siste årene har han kommet til Breim for å selge cowboyutstyr i australsk stil.

– Det er en litt enklere og renere stil enn den fra sørstatene i USA, sier Stirling, som tilbyr hatter, caps, og skjorter fra sin bod som har navnet Stirling Station.

Fullt så mye gjenganger er ikke Aina Takvam fra Fana, hun har tatt turen til Breim for andre gang.

– Jeg kommer nok mer for folkelivet enn for musikken, sier Fana-jenten.

Barna hadde sitt eget countrytreff fredag, på kulturhuset Trivselshagen i Gloppen. Det var konsert, kurs i linedance, utkledning, mye moro og ekte cowboymat. Dette var et tilbud til barnehagene i nærheten av festivalen.

Countryfestivalen i Breim har etter hvert tatt i bruk flere og flere arenaer. I år var det sentrumskonserter både på Sandane, Reed og Byrkjelo fredag formiddag.