Ikke at vi tror de to nevnte herrer ville hatt noe imot det, men vi må jo regne med en viss moralsk rystelse ved synet av så mye utildekket hud på en gang. Stup ut i Puddefjorden var vel heller ikke noe man frivillig foretok seg i 1780-årene, selv ikke i den varmeste sommer.

I dag har imidlertid deler av Bergens befolkning oppdaget dette nye bade— og solestedet. De har oppdaget at man uantastet kan bruke promenaden foran boligblokkene der altanene svulmer ut mot sjøen på solsiden av Nordnes. Innbarkede bergensere vil selvfølgelig synes at utsikten på østsiden av Nordneshalvøen er bedre, med Vågen og Fløyen og alt det der, men det er nå engang på vestsiden man har solen. Når den er der. Og det er den for tiden.

Så vil man kanskje tro at det er Nordnes-folk og beboere med adresse Georgernes Verft som befolker denne vannkanten? Slett ikke. En liten stikkprøve i går viste at brukerne kom fra ymse steder i sentrum. Helst yngre mennesker - «mange bransjefolk,» sa Marianne K. Ulseth og mente folk fra byens utesteder med en friformiddag eller to.

Selv er hun barrista på en av Bergens kaffebarer og oppdaget dette badestedet allerede for et par år siden.

Lenger borte kommer Kurt-André Sundes hode opp fra fjorden. Han er kokk mens de to vennene hans er studenter som bor i sentrum.

— Studenter? Og så er dere i Bergen nå midt på sommeren?

— Ja? Her er det jo godt å være, synes Jarle Halland og Jan Olve Hegseth.

Det er det. På en promenade langs Georgernes Verft en solbeskinnet dag i juli.

Dessuten er det litt morsomt å se de intetanende skvette til der de ligger, når de største bølgene får Puddefjorden til å sprute opp mellom plankene på den lille kaien. Men bikinier og shorts tørker jo fort.

LUNSJTID: Jarle Halland inntar lunsj på kaikanten med en viss fare for sjøskvett i matdåsen.<p/>FOTO: EIRIK BREKKE