Dramaet skjedde klokken 16.24 i går. Christer Lønnheim (31) holdt en fart på 120 kilometer i timen, men trass i at han er erfaren yrkessjåfør og satte nødblinken på, holdt det ikke. Da han skjønte at fødselen var i gang for konen Cathrine, som satt i forsetet, var det bare å stoppe.

— Jeg kom akkurat ut fra Nygårdshøydetunnelen og måtte bare stoppe inntil veikanten. Jeg ringte 113 mens jeg forsøkte å hjelpe Cathrine. Mens jeg snakket, kom barnet, og jeg kunne bare si: - Det var det! i telefonen, smiler den nybakte jordfaren og pappaen.

Ambulanse var på pletten etter bare ett minutt og tok med seg mor og barn til Kvinneklinikken, der man bare kunne konstatere at lynfødselen hadde gått helt fint. Christer ble igjen et øyeblikk for å melde fra til svigerforeldrene sine, og ble han svar skyldig: - Jeg visste ikke om det ble gutt eller jente!

Vi møter foreldrene, den stolte storebroren Christopher på snart seks år og mormor og morfar, Gro og Eiliv Lønnheim, på barselavdelingen på KK bare noen timer etterpå. Lille Cordelia ligger og sover, mens mamma og pappa virker helt rolige etter dramaet de har vært gjennom. Men Cathrine (30) sier at hun føler seg helt giret:

— Jeg hadde rier med fem minutters mellomrom da vi reiste fra hjemmet vårt på Ask. Vannet gikk ved bompengestasjonen på Askøybroen, og fødselen kom vel i gang omtrent ved bompengestasjonen på Laksevåg. - Ja, vi kjørte bare rett igjennom. Tror du vi slipper bot? innskyter mannen.

Like etter Nygårdshøydetunnelen gav Cathrine mannen beskjed om å stoppe bilen.

— Så var det bare å få av seg buksen. Jeg hadde ikke tid til å bli redd, det skjedde så fort. Heldigvis skrek hun med én gang, så vi skjønte at det hadde gått bra. Vi hadde med håndklær i bilen som kunne holde henne varm, sier den tøffe mammaen, som har jobbet som lærer i 1. klasse på Fauskanger barneskole helt frem til sommerferien.

Elevene hennes har vært spente på fødselen, og hun gleder seg til de får se avisen i dag.

Med navlestrengen intakt satt Cathrine med datteren tett inntil seg på brystet til ambulansen kom.

— Terminen min var først om tre uker. Men også da jeg fødte Christopher, skjedde det fort. Mannen min rakk ikke å bli med på fødselen. Det er visst enten-eller med ham, erter Cathrine.

— Neste gang må du være på klinikken minst en måned før termin, kommer det strengt fra mormor Gro.

Cathrine og Christer Lønnheim har forresten en liten tilståelse å komme med:

— Vi stoppet på veien til KK i dag. For å kjøpe film til fotoapparatet...

HONORAR? - Hva blir honoraret for dette? Det var jo jeg som gjorde jobben, spøker Christer, som tok i mot da Cathrine fødte Cordelia i bilen på vei til KK i går. Christopher forteller at han synes det er fint med en liten søster. <br/>Foto: VEGAR VALDE