Containeren stammet fra en trailer som var på vei ned tilførselsveien fra rundkjøringen ved Godviksvingene. I svingen løsnet lasten, som bestod av flere titalls sammenpressede bilvrak.

— Containeren landet i skråningen mellom de to veiene, rullet rundt og spredte lasten sin utover de to vestgående kjørebanene, forklarer politiførstebetjent Tore Lystrup på åstedet.

Han karakteriserer det som et under at ingen ble skadd i hendelsen.

— Med tanke på den trafikken som er her klokken 8 om morgenen, er det jo helt fantastisk at det ikke var noen biler akkurat der bilvrakene landet. Da kunne det ha gått riktig ille, sier Lystrup.

En lastebil fra Vegvesenet kom tilfeldigvis til åstedet kun minutter etter ulykken, og mannskapet fikk raskt ryddet den ene kjørebanen slik at køene løste seg opp.

Biltilsynet og politiet vil foreta åstedsgransking og teknisk undersøkelse av lastebilen for blant annet å finne ut om lasten har vært forsvarlig sikret. Trailersjåføren ville ikke kommentere ulykken overfor bt.no.

FARLIG LAST: Containeren løsnet i svingen til venstre, og deler av lasten havnet i hovedveien. Bildet er tatt etter at Vegvesenet hadde ryddet den ene kjørebanen.
FOTO: GIDSKE STARK