Concorde flyr ikke lenger, den har landet på Møllendal!

Tanken slår en i møte med et av seks utkast til ny kunsthøyskole på Møllendal. I formiddag ble utkastene presentert for pressen på Galleri 3,14 på Vetrlidsallmenning. Klokken 18.00 i kveld er det utstillingsåpning.

Utstillingen er åpen for publikum lørdag og søndag. Deretter pakkes modeller og plansjer sammen og fraktes til Oslo, der mesteparten av juryarbeidet pågår.

Opprinnelig var syv finalister plukket ut av i alt 63 søkere. En av de syv er avvist av juryen på grunn av mangelfullt innlevert materiale, opplyser Øivind Christoffersen, administrerende direktør for Statsbygg og leder av juryen.

Stjernelaget på syv er norske Snøhetta og LPO Arkitekter. Bergenske Rambøll Norge deltar i samarbeid med tyske Behnisch, Behnisch & Partner. Finalistene består ellers av nederlandske Benthem Crouwel Architekten, britiske Brisac Gonzalez Architects, Scmidt Hammer Lassen i København og Zana Hadid Arcitects i London.

Hvilken av de syv som er røket ut, vil ikke juryformannen opplyse. Heller ikke får verken publikum eller jury vite hvilket kontor som står bak hvilket bidrag.

Den nye kunsthøyskolen blir det største nybygg i Bergen siden Grieghallen. Rektor Nina Malterud på Kunsthøgskolen i Bergen har høye ambisjoner for resultatet:

— Vi ønsker oss et nybygg som er funksjonelt, fremtidsrettet, fleksibelt og nyskapende i form, sier Malterud.

Helst skal den nye kunstskolen bli et trekkplaster lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Juryen skal presentere en eller flere vinnere 24. juni. Går alt som smurt, står nybygget klart til å ta imot studenter i 2009.

<b>VINGE OVER MØLLENDAL:</b> Promille er mottoet for det vingeformede bygget som senker seg ned mot bredden av Store Lungegårdsvann. Nesten som om Concorden har landet.
Knut Strand