Det var en kampvillig og trygg Søviknes som tok imot nominasjoen i Terminus hall fra et fylkesparti som med stram regi gjennomførte en nominasjon der det første på tiendeplassen ble kampvotering.

Full kontroll

Kontrasten var enorm til det forrige nominasjonsmøtet da påstander om voldtekt og sex-trakassering ble hovedtema og endte med at Terje Søviknes trakk seg som nestleder i Frp og konsentrerte seg om lokalpolitikken. Nå er Søviknes på vei tilbake i rikspolitisk sammenheng, nominasjonsmøtet ga stående applaus da resultatet av avstemningen ble kjent. Under resten av møtet var Søviknes stadig rundt i salen og gratulerte de kandidatene som fikk plass på listen:

— Det er slitsomt stadig vekk å bli møtt med repetisjon av det som skjedde for flere år siden. Fredagskvelden hadde TV 2 en repetisjon av saken som fikk meg til å lure på når dette skal være over. Men da jeg sa ja til å stille på fylkestingslisten, så er det også et signal om at jeg vil bruke enda noen år til lokal og regional politikk, sier Søviknes til BT.

To kvinner

Nominasjonsmøtet hadde stram regi. Gjennom vedtekter og organisasjonsregler er det nå umulig å kuppe møtet med overraskende forslag på nye kandidater, alle alternative forslag til nominasjonskomiteens liste, var varslet i god tid og med stramme frister. Derfor ble møtet en ren parademarsj der de ti første kandidatene kom på plass uten antydning til dramatikk.

Nominajsonskomitéens formann Arvid Blommedal, kunne slå fast at man hadde lyktes med å sette opp en liste der alle kommunepartiene var representert. På hele listen var 38 prosent kvinner, men bare to kvinner var blant de ti første på listen.

Slik er Frps fylkestingsliste:

1. Terje Søviknes, Os (92 stemmer)

2. Roald Steinseide, Askøy (99)

3. Jan Koløy, Kvinnherad (95)

4. Anne Grethe Hauan, Stord (96)

5. Stig Høgholm, Bergen (100)

6. Helge Andre Njåstad, Austevoll (101)

7. Ottar Tangen, Fedje (94)

8. Monica Nilsen, Bergen (86)

9. Georg Indrevik, Fjell (101)

10. Ragnar Tyssebotn, Osterøy (82)

TILBAKE: Terje Søviknes ble stort sett varmt mottatt av Frp-delegatene på Grand Hotell Terminus.
FOTO: HELGE SUNDE