Selvfølgelig burde vi hatt sydlandske temperaturer à la Rio de Janeiro. Trøsten får være at dagens filmparade garantert får opp tempen hos både de som deltar — og alle som ser på. For dette blir kjempegøy! Tenk å se Olsen-banden på Torget, eller Blues Brothers i Strandgaten.

— Verste jobben var å få tak i nok folk - 80 totalt. Jeg har drømt om de «rette» typene i mange netter, humrer Jack Markussen hos Dukkenikkerne på Øvre Muralmenning, der kostymer og seks «flåter» blir til.

Bak filmparaden ligger veldig mye entusiasme, mange netters arbeid og en haug med venner og bekjente - og nye venner og bekjente. Det er Bergen Sentrum AS som tar regningen - på veldig mange sifre - og bakgrunnen for opptoget er selvsagt BIFF, Bergen internasjonale filmfestival.

— En stor og viktig begivenhet for sentrum og byen, så vi hadde lyst til å bidra med en parade. Som er åpen for alle, et visuelt show med mye liv i gatene, sier Thomas Ottesen, som gjerne vil ha flere slike parader i Bergen. Filmparaden kan jo bli innledningen til en tradisjon ...

— Er eg ikkje flott? stråler Linda Prestegård og svinger seg i Cleopatra-stasen, før hun og slaven hennes - Blikkmannen - og Fugleskremselet fra «Trollmannen fra Oz» presser seg ut gjennom dørene til bergensk dagslys. Selv Hollywood ville ha jublet!

Paraden begynner ved Bergen Storsenter, går ned Kaigaten, over Torget og rundt Kjøttbasaren, ut Strandkaien, gjennom Strandgaten til Torgallmenningen. Dracula, Gandalf, Karlsson på taket, Clark Gable, Robin Hood og Spiderman.

PARADERER I DAG: Klar til formiddagens filmparade gjennom Bergen sentrum. Slaven (Jan Holden) trekker karjolen (egentlig en kjerre fra Voss) med Cleopatra (Linda Prestegård - flankert av Fugleskremselet (Gabrielle Barth) og Tinnmannen (Jack Markussen). Håper det blir opplett!<p/>FOTO: ARNE NILSEN