Premierenervene sitrer under kostymene. Barn og voksne virrer i hele aulaen, og midt i flokken spretter kaninene Sara Wilson (9) og Kaja Svendsen (7) rundt i sine lodne drakter.

Tirsdag hadde Sara, Kaja og kollegene prøve med fulle kostymer i aulaen i Årstad bydelshus. Altmuligdamen Rosemary Lund styrte rundt og hadde kontroll på alle de kostymekledde. Skuespillerne i dramagruppen Bergen Amateur Dramatic Society (BADS) har premiere på Cinderella (Askepott) på danseteateret (Carte Blanche) i kveld.

Slemme Mette og Marit

Stesøster Per «Mette» Bjørnø (61) gleder se til å plage Askepott sammen med kompanjong Marit. Han forklarer:

— Dette er en oppsetning i den tradisjonelle formen for juleforestilling som vi kjenner fra England. Vi tar et kjent eventyr og tilføyer mange morsomme sanger fra musikaler, sier Bjørnø.

Han spiller en av de ufyselige stesøstrene i Cinderella. I det vanlige askepottstykket heter søstrene Anastasia og Drizella. Her har de fått navnet Mette og Marit ...

Stykket går på engelsk med innslag av aktuelle norske ord. Som Dyrebeskyttelsen, strømsparing og sosialkontor. Skuespillerne er fra forskjellige land og i alderen fra seks til 70 år.

Endelig mann

Selve prinsen har fått på seg et stilig prinsekostyme. Skikkelig gentleman.

— Jeg har vært Dronningen i Tornerose tidligere. I dette stykket skulle jeg egentlig spille en av de stygge søstrene, men heldigvis fikk jeg være mann denne gangen, sier John Merkesvik (40) og fortsetter:

— Jeg gleder meg til forestillingene til helgen. Jeg er så heldig å jobbe med psykisk utviklingshemmede til vanlig, så de kommer og ser på. Det blir kjekt.

Merkesvik skryter masse av ungene som spiller i stykket.

— Det er utrolig gøy å jobbe med barn. De er så søte og morsomme, men vi har jobbet litt med kyssescenene. Det har ikke vært helt enkelt for de to som spiller Askepott, ler han.

Askepottrollen er delt mellom Kristine Nilsen (12) og Vanessa Netteland (13).

— En spiller Askepott på ballet og en utenfor ballet, forteller Kristine.

— Det skjer en trylling på en måte og så blir det meg, flirer Kristine.

Begge har premierenerver før forestillingene, men sier at nå sitter replikkene og at de gleder seg veldig. Engelsk går i hvert fall flytende for ungene.

Til og med foreldrene

På prøvene i aulaen er de der alle. Askepott, prinsen, tjenere, Lucifer, musene Gus og Jack, de ufyselige søstrene, kongen, storhertugen, og selvfølgelig stemoren. Christina Moseng Telnes (12) spiller jente i byen. Hun har fått på seg en flott gul gammeldags kjole.

— Huff, jeg har så nerver. Det er jo masse folk som kommer og ser på oss. Alle foreldrene til og med, sier hun.

Forestillingen om Cinderella vises i kveld klokken 19 og i morgen klokken 14 og klokken 18. Det er eventyr. Det er lettfattelig. Og det en forestilling med høy sjarmfaktor. La deg forføre...

<b>STILIG PRINS: </b>John Merkesvik får hjelp med prinsekostymet. Nå får han endelig spille mann. Bedre det enn å være dronning i Tornerose. (Foto: ØRJAN DEISZ)