Det skumle, meterdype hullet — fylt med vann - ligger like utenfor Logehaven i Bergen sentrum.

Kjente ikke bunnen

— Jeg, min søster og en venninne var på vei nedover for å se om det var lettere å få taxi på holdeplassen i Torggaten.

— Plutselig falt jeg ned i hullet med høyre bein. Jeg gikk nedi i hvert fall til midt på låret, og jeg kjente ikke bunnen i hullet, forteller 22-åringen til bt.no.

22-åringen, som er arkitektstudent i Bergen, ble oppskrapt på låret og slo kneet til blods.

— På låret er det fortsatt en håndflatestor hevelse. Og jeg ble helt svart på tærne. Jeg vet ikke hva som var oppi der, sier Christine søndag formiddag.

Slo opp gammel skade

22-åringen kom seg opp av hullet med hjelp fra søsteren og venninnen. I stedet for å dra til legevakten, dro hun hjem og renset og plastret sårene selv.

— Hvorfor er det ikke et lokk der, er Christines åpenbare spørsmål.

EN SLAGS SIKRING: Slilk var hullet sikret søndag formiddag.
Ørjan Torheim

På toppen av det hele har 22-åringen slått opp en gammel skade i kneet. Søndag halter hun litt.— Det er det kjipeste. Jeg slo kneet akkurat på samme sted som jeg fikk en skade for cirka to år siden.

Varslet politiet

Christine ringte politiet om hullet - for å hindre at flere skader seg der. I 05-tiden natt til søndag var en patrulje ute og sikret hullet «på best mulig måte».

Søndag formiddag var hullet dekket til med en slags kjegle.

— Det er jo ikke bra, det kunne vært eldre eller barn som falt nedi der, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes til bt.no.

Ingen tar ansvar

Nå har det usikrede hullet startet en aldri så liten byråkratisk føljetong.

Ifølge Eidsnes har tre ulike, mulige eiere av hullet blitt kontaktet, uten at noen av dem til nå (søndag ettermiddag) har kunnet svare på om hullet er deres.

Her er «loggen» over oppfølgingen av hullet:

  • Kl 04.18: Politiet varsles. En patrulje finner hullet.
  • Kl 04.32: Politiet varsler kommunens vaktsentral. Sentralen mener hullet er en kum som tilhører BKK.
  • Kl 04.36: BKK varsles, de mener hullet ikke er deres.
  • Kl 05.08. Politiet varsler Telenor, som svarer at de trenger litt tid for å undersøke. I 13-tiden søndag hadde de fortsatt ikke gitt noen tilbakemelding.
  • Hvis det ikke er Telenor sitt hull, heller, så får vi bare nøste videre, sa Eidsnes til bt.no tidlig på dagen søndag.

- Sender til kommunen

Litt før klokken 14 søndag nærmer det seg vaktbytte på politiets operasjonssentral. Nå vil Eidsnes bli ferdig med hullsaken før hun går av vakt.

— Hvis det ikke løser seg nå snart, så sender vi saken tilbake til kommunen. De må ha en viss oversikt, sier Eidsnes om hullføljetongen.

- Burde vært sikret

Tilbake på hybelen i Sandviken sitter en forslått og lett haltende Christine. Hun har ikke tenkt å gjøre noe mer ut av saken.

— Nei, jeg kommer ikke til å forfølge dette videre på noe vis. Men hullet burde i det minste vært sikret, sier 22-åringen.

KJENTE IKKE BUNNEN: - Jeg gikk nedi i hvert fall til midt på låret, og jeg kjente ikke bunnen i hullet, forteller bergensstudenten Christine Hallanger (22).
Privat
HEVELSE OG SKRAPER: Beinet som forsvant ned i hullet så slik ut dagen derpå.
Privat