— Vi tenker utradisjonelt og bruker de mulighetene vi har i en ny tid. Dette tror jeg vil fungere, sier Espen Ingebrigtsen, ansvarlig for nettkonfirmantene ved Sjømannskirkens hovedkontor i Bergen.

Rundt om på kloden følger mange unge konfirmasjonsforberedelsene ved en sjømannskirke i nærheten, men noen bor så langt unna en kirke at heller ikke det er mulig. Da er nettundervisning utveien. Sjømannskirken har prøvd det ut i flere år og ser at det fungerer.

— Jeg sender i løpet av konfirmasjonstiden alle oppgavene over på e-post og holder kontakt på den måten. For at konfirmantene skal få kontakt med hverandre, skaper vi et forum der de kan chatte på msn, forteller Espen Ingebrigtsen.

Men moderne teknikk er ikke alt. Sjømannskirken har i alle år satset på å skape gode relasjoner ved å skape noen møtepunkt. Alle får også tilbud om å reise på en konfirmantleir. Dessuten prøver Sjømannskirken å besøke hver enkelt konfirmant.

— Jeg skal selv til Thailand i januar og møte noen av dem der, samt til London. Det gleder jeg meg til, sier Espen.

28 konfirmanter har alt meldt seg, men det er ventet at tallet stiger når det hele begynner denne uken. De fleste bor i USA eller ulike steder i Europa. Det har også meldt seg konfirmanter fra Oman, Ukraina, Iran og Mongolia.

— For meg er det utfordrende å være med på dette utradisjonelle opplegget. Noen er kanskje superraske og gjør seg ferdig med de 13 leksjonene raskt. For meg er kontakt over tid interessant. Det er da vi blir litt kjent med hverandre, sier konfirmantleder Espen Ingebrigtsen.