Funnet ble gjort i 13-tiden lørdag.

– Det er gjort funn av en død person i Årdalsvatnet, og vi har grunn til å tro at det er den savnede som er funnet, sier lensmann i Årdal, Kristen Olav Grøttebø, til bt.no.

Den omkomne er brakt i land og at hun sendes med bårebil til Bergen. Der blir det obduksjon på mandag, i følge Grøttebø.

17 år gamle Charlotte Moene har vært savnet siden juli i fjor da hun ikke møtte opp til en avtale. Etter omfattende og gjentatte søk i nærområdet er hun nå trolig funnet.

Familien preget

Familien til Charlotte Moene var kort tid etter funnet orientert om den siste utviklingen. Situasjonen var sterkt preget da NTB ringte familiens talsmann, Helge Rørvik, lørdag ettermiddag.

– Jeg sitter her sammen med familien nå. Du kan nok godt tenke deg hvordan vi har det. På mange måter er det godt at vi nå er i mål, sier Rørvik.

Lensmann Kristen Olav Grøttebø understreker at personen som er funnet fortsatt ikke var formelt identifisert. Han kan ikke si noe om mulig dødsårsak.

– Hun skal nå først identifiseres og sendes til obduksjon. Først senere venter vi å kunne si noe om dødsårsaken, sier han.

Private søk

Det er firmaet Sperre AS som i privat regi har drevet søk med miniubåt i Årdalsvatnet i Sogn og Fjordane torsdag, fredag og lørdag. Da 17-åringen ble meldt savnet ble det samlet inn penger til et privat minnefond i Årdal for å finansiere videre søk.

– Selskapet har gjort en god jobb. Det er vi glade for, sier Grøttebø.

Jenta ble funnet i området der man så langt har gått ut fra at hun kunne befinne seg.

Omfattende sak

Tidligere er det blitt brukt helikopter, båter, mannskaper og likhunder i søkene, uten at det er blitt gjort funn. Det er også prøvd søk med miniubåt i Årdalsvatnet tidligere.

– Det har vært vanskelig å søke i dette området, sier Grøttebø.

Det er gjennomført formelle avhør i etterforskningen og Kripos har vært tilgjengelig for det lokale politiet. Lensmannen vil imidlertid ikke kommentere foreløpig om det er mistanke om det kan ha tilstøtt Moene noe kriminelt.

SØKTE VIDERE: Firmaet Sperre AS har i privat regi drevet søk med miniubåt Årdalsvatnet. Dette bildet er fra et dykkersøk i fjor sommer.
Arkiv